Hvordan at opretholde min laptop

January 13

Hvordan at opretholde min laptop


Mobile computerbrugere ved, at god vedligeholdelse spiller en stor rolle i at holde deres laptops kører uden problemer. Den mindre størrelse af bærbare computere betyder, at sarte komponenter er pakket tæt sammen, og større skader kan skyldes begivenheder og forbrug, som måske ikke er så problematisk for stationære computere. Laptop vedligeholdelse bør omfatte hardware, den installerede software og dine data. Der er flere ting, du kan indarbejde i din vedligeholdelse rutiner for at sikre, at din bærbare computer forbliver problemfri.

Instruktioner

Hardware Maintenance

1 Beskyt din bærbare computer med en god pasform, godt polstret tilfælde bære på alle tidspunkter, hvor det ikke er i brug. Dette forhindrer skurrende, bumpe og ryste, der kan beskadige laptop komponenter.

2 Undgå at bruge computeren i forhold (temperatur, fugtighed, højde) ikke er anbefalet af producenten. Ifølge Scott Mueller, forfatter til "Opgradering og reparation Laptops," ekstreme temperatursvingninger kan forårsage kabinettet og komponenter til at trække sig sammen og udvide, høj luftfugtighed kan forårsage kortslutning af de elektriske komponenter inde i kabinettet, og høje uden tryk højder (større end 10.000 ft .) kan hæve den bærbare interne temperatur.

3 Hold den bærbare computer fri for støv, røg og snavs. Disse kan forstyrre velfungerende flere interne og eksterne komponenter (ventilator og heatsink, harddisk, tastatur, skærm og CD / DVD-drev). Brug en trykluft beholder eller en håndholdt vakuum på en ugentlig basis for at fjerne forurenende stoffer.

4 Undersøg strømforsyning, strømkabel og batteri for korrosion, revner eller flosser hver måned. Hvis de er meget slidte eller beskadigede, skal de udskiftes.

5 Rengør den bærbare computer skærmen og foringsrør hver måned. Du kan let fugte en blød, fnugfri klud med varmt vand eller en 50/50 blanding af isopropylalkohol og vand til at tørre ned på skærmen og kabinettet.

6 Brug operativsystemets defragmentering værktøj til at defragmentere harddisken hver måned. Dette vil reducere den samlede drev hoved bevægelse og forbedre din harddiskens søge hastighed, hvilket betyder, at fysiske slitage på drevet er mindre.

Software og Data Vedligeholdelse

7 Installere og køre malware afsløring programmer, der giver real-time, vedvarende beskyttelse og en firewall, der forhindrer hackere i at åbne porte og stjæle dine ressourcer eller data, når du først bruge den bærbare computer.

8 Hent og installer opdateringer anbefalet af operativsystemet bygherren, så snart du får besked om dem. De fleste operativsystemer regelmæssigt ajourføres af udviklerne, og opdateringerne gøre operativsystemer mindre tilbøjelige til nedbrud, datafejl eller indtrængen.

9 Tjek en gang om ugen, at din bærbare computer ikke har programmer og værktøjer, som du ikke længere ønsker at bruge som papirkurven indhold eller filer i mappen Temp. En alt for fuld harddisk ikke fungerer så effektivt som en, der ikke er fyldt til mere end 3/4 af sin kapacitet.

10 Sikkerhedskopiere dine data på en ugentlig basis på minimum til et andet sted (flytbar harddisk, flash-drev, båndstation, online lagring eller flytbare medier), og oftere, hvis du foretager væsentlige eller hyppige ændringer i dataene. Der er flere kommercielle og freeware programmer (Acronis True Image, EMC Dantz Retrospect, Backup4all, Genie Backup Manager og andre), hvorfra du kan vælge backup formater og konfigurationsmuligheder, der passer til dine behov.

TIPS

  • Malware skabere konstant at øge deres indsats for at trænge din bærbare forsvar, så hold din antivirus og antispyware-programmer 'definition filer strøm. Konfigurer programmer til automatisk at hente og opdatere definitionsfilerne hver gang du starter den bærbare computer.
  • demontere aldrig en del af en bærbar computer uden først at overholde alle statisk elektricitet i nærheden af ​​computeren med en anti-statisk armbånd.
  • Brug aldrig værktøj på en bærbar computer, der ikke er designet specielt til brug med en computer. Mange præcision skruetrækkere og andre værktøjer, der guldsmede og hobbyists anvender, er magnetiseret. Disse værktøjer kan alvorligt skade din bærbare komponenter.