Windows XP licenstyper

October 17

Windows XP-installation diske kan se det samme på ydersiden, men de typer af licenser, der ledsager hver disk adskiller sig væsentligt. Microsoft tilbyder i øjeblikket tre vigtigste licenser typer til sine brugere, som omfatter detailhandel, volumen og original equipment manufacturer licenser. Andre typer af licenser er udløbere af disse tre, og produkt aktiveringsnøgle og licenser er generelt ikke ombyttes mellem skiverne.

Detail Licenser

Retail licenser komponere de enkeltstående opgradering eller fuld-udgave pakker af operativsystemet sælges gennem detailforretninger. Generelt kan indehavere og slutbrugere af detail licens installere softwaren på én computer ad gangen, selvom licensen kan overføre fra en computer til en anden, forudsat at brugeren afinstallerer operativsystemet fra den forrige computer. Retail versioner af styresystemet kræver aktivering via Windows Product Activation, og Microsoft vil give grundlæggende installation support til kunder, der ejer denne version af XP. Udover opgraderingen og fuld køb produkt, detail udgaver omfatter Action Pack-abonnement.

volume Licenser

Store virksomheder, offentlige eller uddannelsesinstitutioner, der vælger at købe Windows XP i bulk kan ansøge om volumenlicens. eksisterer Volumenlicenser da kun opgraderingslicenser; Det betyder, at virksomheden skal eje en licens til den tidligere version af Windows. Denne version af Windows XP indeholder en Volume License Key (VLK), som giver mulighed for flere installationer af operativsystemet under et enkelt produkt nøgle. På grund af den lethed, hvormed nøglerne ofte var piratkopierede, Microsoft har tilføjet en funktion til at validere ægtheden af ​​sin software, begyndende med sin Service Pack 1 plaster, der introducerede Windows Genuine Advantage-program.

Original Equipment manufacter (OEM) Licenser

Original Equipment Manufacturer eller OEM, licenser omfatter udgaver af Windows XP, der kommer forudinstalleret på eller bundtet med edb-systemer, der sælges af systemet producenten. To typer af OEM-licenser eksisterer. Lokale computer teknikere, der bygger generiske systemer modtager ikke-mærkevarer kits af softwaren fra tredjeparts forhandlere. Kendte producenter som Dell og HP modtager mærkevarer OEM-licenser direkte fra Microsoft, som producenten derefter kan tilpasse med yderligere applikationer, logoer og tjenester. Kunder i OEM-software stole på systemet producenten for installation support. OEM kopier normalt bære en mærkat, der hedder "OEM Software" eller "Kun for fordeling med en ny PC" på forsiden af ​​skiven.

Akademiske Licenser

Den akademiske licens, ligesom sin retail modstykke, er en enkelt-installation licens sælges til nedsatte priser til "kvalificerede pædagogiske brugere" på akkrediterede colleges eller universiteter. Køb af en akademisk licens finder sted gennem en autoriseret tredjepartsleverandør.


relaterede artikler