Sådan oprettes en disk partition

May 14

Sådan oprettes en disk partition


Oprettelse af en separat disk partition på en harddisk er nyttig til at segmentere eller adskillelse af data. Det skaber et virtuelt drev bogstav, der vises, som om det er en fysisk adskilt harddisk. For at oprette en disk partition på en harddisk der enten skal være ikke-allokeret plads på drevet eller helt gratis plads på en eksisterende udvidet partition. Den eneste anden mulighed er at omformatere harddisken, som fuldstændig vil udslette alt på disken, herunder data og operativsystemet. Dette vil kun blive foreslået til computer eksperter.

Instruktioner

1 Klik på knappen "Start" og derefter klikke på "Control Panel". I vinduet Kontrolpanel skal du vælge "System og sikkerhed", klik på "Administrative Tools" og derefter dobbeltklikke på "Computer Management" i højre panel. Hvis du ikke er logget på som administrator, skal du give administrator login-oplysninger på dette punkt. Bemærk: På nogle konfigurationer, "Administrative Tools" vil være på hovedmenuen under "Control Panel".

2 Klik på "Disk Management" under "Opbevaring" i venstre vindue. Det højre vindue vil blive opdelt i to sektioner. Den øverste sektion viser de tildelte mængder og oplysninger om dem, herunder størrelse og status. Den nederste sektion vil vise en grafisk repræsentation af harddisken (e) på systemet og vise, hvilken type partition de er, og hvilken som helst ikke-allokeret plads.

3 Højreklik i en ikke-allokeret plads og derefter klikke på "Ny simpel diskenhed." Dette vil starte guiden Ny simpel diskenhed.

4 Klik på "Næste" på det første skærmbillede i guiden. Accepter den maksimale standard størrelse eller skrive i en størrelse i megabyte (MB), som du vil bruge. Denne størrelse skal være mindre end den maksimale standard. Klik på "Næste".

5 Vælg et drevbogstav eller acceptere en foreslået og klik på "Næste". I "Format partition" vinduet, enten klikke på "Næste" for at formatere partitionen, eller klik på "Formater ikke denne volumen" og klik på "Næste". Du vil ikke være i stand til at bruge denne partition, indtil du formatere den. Klik på "Afslut" for at afslutte oprettelsen af ​​partitionen.

TIPS

  • Du bør formatere partitionen ved hjælp af den samme filsystem som tidligere partitioner. Dette vil sandsynligvis være "Ny teknologi File System (NTFS)."
  • Vær meget forsigtig med hvert trin i denne proces. Der er advarsler, der vises, før du udslette noget, men hvis ikke agtet, kan du ødelægge data eller udslette operativsystemet.

relaterede artikler