Sådan Fix gamle fotos

September 25

Sådan Fix gamle fotos


Det bruges til at tage omhyggelige arbejde og lange timer at reparere gamle fotos. Med fremkomsten af ​​computeren, software scanneren og fotoredigering, kan det stadig tage lang tid, men det afhænger af det problem, du forsøger at løse. Nogle ting såsom farve korrektion bruges til at blive vist næsten umuligt for nogen, men en professionel, men nu de tager blot et par klik med musen. Andre problemer, såsom ridser, tager lidt længere tid.

Instruktioner

1 Nogle snavs ikke klæber, og det kan være lettere at fjerne det, før scanning, så rense ud de gamle billeder med en blød, fnugfri klud eller trykluft. Gør det forsigtigt, men så du ikke fjerne dele af selve fotografiet.

2 Placer fotos på den rene glas flatbed-scanneren. Du kan få flere billeder på scanneren på en gang, og derefter scanne dem som en batch. Du kan skære dem fra hinanden senere i softwaren. Hvis du kun har en gammel foto til at scanne, vil opgaven blive lettere; scanne enkelte billeder, hvis du har en masse af dem tager en masse mere tid.

3 Scan fotos på den højest mulige opløsning. Jo flere data scanneren indsamler fra hvert billede, jo flere oplysninger, du bliver nødt til at arbejde med i softwaren. Jo højere opløsning, men jo længere vil det tage at scanne.

4 Åbn det første digitaliserede foto i din fotoredigering software. De fleste gamle fotos vil have falmet over tid, så du bliver nødt til at løse dette først. Hvis billedet er farven, prøv "Auto" image justering først. Selv om dette ikke giver dig det ønskede billede, vil det give dig en idé om, hvad du skal lave. For eksempel, hvis din "Auto" funktionen bliver billedet mørkt og blåt, betyder det, at softwaren er overkompensation for fading, normalt gul, brun eller orange. Du kan bruge disse oplysninger til at komme ind i foto med bedre værktøjer i softwaren for at korrigere farverne i henhold til din vision.

5 Fix tårer, folder og pletter ved hjælp af konkrete værktøjer. Mens de fleste fotoredigering software giver auto rettelser til disse problemer, de ofte gør det ved at gøre billedet uskarpt eller sløret. Hvis din software har en klon værktøj - de fleste af dem gør - kan du bruge den til at dække pletter ved prøveudtagning del af billedet ved siden af ​​stedet. Hvis der er en fold eller tåre, vil kloning tage et stykke tid, men det vil give dig et billede, der vises hele. En godt stykke arbejde med dette vil gøre det umuligt for de fleste seere af billedet for at vide, at du gjorde noget til det.

TIPS

  • De fleste flatbed billede scannere har en automatisk indstilling til scanning. Denne regel går ikke ud over 200 pixel per tomme, så hvis du forsøger at gendanne et billede, tage kontrol og indstille opløsningen højere.
  • For sort-hvide billeder, hvis du ikke kan få den korrekte balance af hvid og sort uden vask ud områder af billeder, prøve at bruge en sepia tone filter. Hvis softwaren ikke har en specifik sepia tone, ændre farven til RGB, tilsæt derefter gul og rød for at skabe den rødbrun nuance af sepia. De fleste mennesker vil tilgive fotografiske fejl i sepia-tone, fordi de automatisk antager billedet er meget gammel.

relaterede artikler