Hvad er en LAN og PAN?

September 26

Hvad er en LAN og PAN?


Computer netværk tillader deling af data mellem computere eller enheder. Et netværk kan slutte flere kontorer eller dele af en organisation, der giver mulighed for nem synkronisering af data, eller det kan have en meget mindre fokus. Afhængigt af formålet med netværk, og hvordan den er indsat, kan et lille netværk være et lokalnet eller et personligt netværk.

Local Area Networks

Et lokalnet forbinder to eller flere computere i samme bygning eller rum til hinanden. Yderligere enheder kan også tilsluttes til LAN så godt, herunder netværk harddiske eller andre lagerenheder, printere, scannere og hjem servere. Internetforbindelser kan deles via LAN så godt. Det centrale fokus for en LAN er at opfylde behovene hos flere brugere og giver dem mulighed for at interagere på tværs af netværket.

Personlig Area Networks

Et personligt netværk forbinder to eller flere enheder centreret omkring en bestemt person. Disse enheder kan omfatte en bærbar eller stationær computer, smartphones eller andre cellulære enheder, tabletter og printere. Den PAN kan oprette forbindelse til internettet via et LAN-aktiveret enhed eller via en mobilforbindelse. Det centrale fokus for et PAN er at opfylde behovene hos en enkelt bruger, som alle enheder inden for PAN centreret omkring forbedre denne brugers computer.

Wired Netværksforbindelser

Lokalnet er meget mere tilbøjelige til at blive sat op ved hjælp af kabelforbundne forbindelser end personlige netværk er, selvom nogle PAN-enheder kan forbindes til hinanden. Wired netværksforbindelser omfatter Ethernet-forbindelser, der linker computere til Ethernet-samlingspunkter eller netværkets centrale router, og kan omfatte USB-tilslutninger til enheder som godt. Ethernet-tilslutninger er kun mulig i et PAN når enheder understøtter disse forbindelser, typisk ved brug af microUSB kabler eller adaptere, der passer til en enheds docking-port.

Trådløst netværk

Begge lokale netværk og personlige netværk kan gøre brug af trådløse forbindelser. De fleste PAN-enheder bruge enten Wi-Fi eller Bluetooth-forbindelser til at kommunikere med hinanden eller med et større netværk. Computere og enheder, der er Wi-Fi-aktiveret kan oprette forbindelse til et LAN ved hjælp af en trådløs router eller et adgangspunkt, og kan bruge Bluetooth til at oprette forbindelse til enheder, så godt.


relaterede artikler