Sådan Tilslut til en FTP-sted

December 17

Sådan Tilslut til en FTP-sted


FTP-steder har været kendt siden længe før Dropbox og "skyen" blev husstand vilkår. FTP, som står for File Transfer Protocol, er en veletableret standard, der muliggør filoverførsler over internettet. Mange organisationer som Microsoft og Internal Revenue Service bruger FTP-steder til at distribuere software, dokumenter og andre filer. I mange tilfælde kan du få adgang til et FTP-sted uden særlig tilladelse, men nogle gange skal du have brugernavn og adgangskode. Den nemmeste måde at hente filer fra en FTP site er med webbrowseren. For at overføre filer, skal du bruge en FTP-klient applikation.

Anonym FTP

De fleste offentlige FTP-steder ikke kræver, at du har en konto, og i stedet give dig mulighed for at logge ind anonymt. I de fleste tilfælde vil du ikke være forpligtet til at logge ind på alle, mens det i andre skal du indtaste "anonym" som brugernavn og din e-mail-adresse som adgangskode. Hvis FTP-stedet er begrænset, hvilket ofte er tilfældet med kommercielle eller universitet sites, vil du blive bedt om at indtaste brugernavn og adgangskode tildelt dig af administratoren.

Webbrowser Access

Sandsynligvis den enkleste måde at få adgang til et FTP site er med webbrowseren. Hvis du ser et link til FTP-stedet på en webside, skal du blot klikke på linket. Hvis du kun har den FTP-adressen, skal du angive det i browserens adresselinje. Brug formatet ftp://ftp.domain.com. Hvis webstedet kræver et brugernavn eller adgangskode, din browser beder dig om de oplysninger. Når du er på stedet, skal du klikke på en mappe for at se dens indhold eller klik på linket øverst på siden for at gå et niveau op. Du kan klikke på en fil for at starte download-processen. Den største ulempe ved webbrowseren er, at du ikke kan uploade filer til FTP-stedet. For dette, skal du bruge en FTP-klient.

Windows Stifinder

Hvis du bruger Windows, har du allerede en FTP-klient indbygget i operativsystemet. File Explorer i Windows 8 eller Windows Stifinder i tidligere versioner, fordobler som både en filhåndtering og en FTP-klient. Indtast FTP-adressen i adresselinjen i formatet ftp://ftp.domain.com. Tryk på "Enter" for at få adgang til FTP-stedet og betragter sine filer og mapper. Fordelen ved at bruge File Explorer er, at du kan trække og slippe filer til og fra FTP-stedet. Derudover kan du højreklikke et vilkårligt sted i højre rude, og vælg "Tilføj en netværksplacering" for at starte en guide, der giver dig mulighed for at opsætte FTP-stedet som et permanent netværksdrev.

Mac OS X

Hvis du bruger en Mac, kan du få adgang til et FTP-sted direkte fra et Finder-vindue. Tryk på "Command-K" og derefter indtaste FTP-adressen i form ftp://ftp.gnu.org. OS X vil åbne et nyt Finder-vindue for FTP-stedet. Du kan trække filer til og fra FTP-stedet ved hjælp af dette vindue.

Andre FTP-klienter

Hvis du planlægger at gøre en masse filoverførsler, eller du har brug for at administrere flere FTP-steder, kan du være bedre stillet ved hjælp af en FTP-klient applikation. FTP klienter generelt er lavet specielt til at overføre filer til og fra FTP-steder, og omfatter funktioner, der ofte gør dem lettere at bruge. Nogle af de frie kunder, du kan downloade omfatter FileZilla, WinSCP og CyberDuck.

Command Line FTP

Selv om denne metode sjældent bruges, er det værd at nævne kommandolinjen. Tilbage i den mørke middelalder af internettet, brugere forbundet med FTP-steder ved at skrive kommandoer på en kommandolinje. Du kan stadig oprette forbindelse til FTP-websteder ved hjælp af kommandolinjen i Windows, Mac OS X og Linux, men det hjælper, hvis du kender din vej rundt en Unix / Linux-miljø. Også, skal du muligvis ændre computerens firewall eller anti-virus software indstillinger for at aktivere ordentlig kommunikation med FTP-stedet, når du bruger kommandolinjen.


relaterede artikler