Sådan Undernet en Klasse B Brug VLSM

January 6

Subnetting er en effektiv måde at opdele IP-adresserne i en classful offentligt eller privat netværk med henblik på at adskille net og bevare det begrænsede antal samlede IP-adresser til rådighed. Variabel længde Undernetmaske Masking (VLSM) er en type subnetting der er mere kompliceret, idet et classful netværk af lige subnet størrelser og gøre det til en gruppe af heterogene og vilkårligt mellemstore klasseløse undernet. Klasse B private netværk er ideelle i mellemstore organisationer, der kan classness subnets med alt fra titusinder til en håndfuld værter.

Instruktioner

1 Bestem, hvor mange netværk, du har brug for og hvor mange værter du har brug for på hvert netværk. Klasse B kan rumme 2 ^ 16 eller 65.536 værter i classful netværk, så det bør ikke være et problem. Lad os sige, at en af ​​disse netværk har brug for kun to brugere til en router-til-router-forbindelse, på den samme router, der har et klasse B-netværk i 200 brugere.

2 Bemærk den større netværk og IP-adressen plads det optager. Dette gøres således, at de større netværk er skabt først for at undgå overlappende IP-adresser, som kan forårsage et væld af netværksproblemer. I dette tilfælde, 200-medlem netværk indtager "172.16.0.0" til "172.16.0.255."

3 Begynder den næste net ved slutningen af ​​den højeste broadcast-adresse. I dette tilfælde, for nemheds skyld, begyndelsen af ​​den næste net er "172.16.1.0." Da du har brug for kun to værter, du har brug for at låne 30 subnet bits at adskille netværket, i modsætning til kun 16 bit for en standard klasse B adresse. Dette giver dig et netværk adressen på "172.16.1.0" med en subnet af "255.255.255.252" for at sikre kun to værter.


relaterede artikler