Hvordan til at linke til en del af en side på et websted

July 24

Hvordan til at linke til en del af en side på et websted


Mange gange er det ønskeligt at linke til en bestemt del af en webside. Når en side indeholder en masse oplysninger, er det bedre at nedbryde indholdet i sektioner og lad læserne hoppe ind i dem, de er mest interesseret i. Det sparer læsere besværet med at rulle ned lange sider i jagten på det, de har brug for. Du kan linke til en del af en side fra enten i sig selv, såsom for et klik-stand indholdsfortegnelse som Wikipedia bruger eller fra en anden webside.

Instruktioner

Oprettelse Anker Name

1 Åbn en webside i en teksteditor eller HTML-editor. Find den første linje i den del af den side, du vil linke til. For eksempel, hvis du vil linke til "Afsnit 1" af en side, skal du rulle ned til den del af siden. Normalt vil dette have en sub-overskrift med header tags, såsom <h2> Afsnit 1 </ h2> eller <h3> Afsnit 1 </ h3> eller formatering tags såsom <strong> Kapitel 1 </ strong>.

2 Indsæt HTML <a> tag med attribut "navn" til denne linje. Giv et navn til ankeret som dens værdi.

Eksempel:

<H2> <a name="section1"> afsnit 1 i dette </a> </ h2>

3 Gem websiden.

Linker til Anchor Navn

4 Gå til en anden del af siden, som nær toppen. Eller, hvis du vil linke fra en anden side, åbne den anden webside. For eksempel kan du ønsker at oprette dine links i en oversigt sektion, der vil have en indholdsfortegnelse.

5 Skriv den tekst, du ønsker at tilføje et hyperlink i For eksempel:. "Gå her for at læse § 1."

6 Indsæt HTML <a> tag med attribut "href", og bruge ankeret navn som sin værdi. Tilføj en hash mærke (også kaldet "pund"), før navnet. Hvis du linker fra en anden side, tilføje filnavnet på denne side, før hash-mærket.

Eksempel til at linke til et afsnit i samme side:

<a href="#section1"> Klik her for at læse afsnit 1 i denne side. </a>

Eksempel til at linke til et afsnit i en anden side:

<a href="webpagename.html#section1"> Klik her for at læse afsnit 1 i en anden side. </a>

Eksempel til at linke til et afsnit på en side, der er i et andet websted:

<a href="Go"> http://otherwebsiteurlhere.com/webpagename.html#section1">Go her for at læse afsnit 1 i en anden side. </a>

7 Gem websiden.

TIPS

  • I XHTML, er "navnet" attribut erstattet med "id". Men det er uforeneligt med ældre browsere. Hvis du ønsker at bruge "id" i stedet for "navn" og samtidig sikre kompatibilitet med ældre browsere, bruge begge attributter. For eksempel: <a name="tag" id="tag"> Tag </a>. XHTML id attributværdier skal starte med et bogstav eller understregningstegn.

relaterede artikler