Sådan Reload Windows Vista uden at miste data

August 23

Sådan Reload Windows Vista uden at miste data


Geninstallation af Windows giver en god metode til at rydde ud unødvendige filer, fjerne skadelig software, genoprette standardindstillingerne og generelt unclogging computeren. Reloading Windows Vista sletter normalt alle de personlige data på harddisken, men du kan holde dine oplysninger sikkert ved at gemme den til en ny partition. Denne proces kræver genindlæse Vista fra Windows installationsdisken. Nogle computerproducenter omfatte en mulighed for at genindlæse Windows fra en gendannelsespartition, men denne mulighed er ofte ødelæggende, og vil ikke spare brugerdefinerede partitioner. Se systemets manual for oplysninger om dens specifikke helbredelsesprocessen.

Instruktioner

Opret en ny partition

1 Klik på "Start" menuen og skriv "Computer Management" (uden anførselstegn) i søgefeltet. Tryk på "Enter". Du skal bruge administrative tilladelse til at bekræfte og fortsætte.

2 Klik på "Diskhåndtering" i den venstre ramme, der ligger i "Storage" underafsnit. Højreklik på operativsystemets primære partition, normalt mærket "OS (C :)." Vælg "Formindsk Volume" fra listen og vente på Windows for at afslutte behandlingen af ​​disken.

3 Indtast den mængde plads er nødvendig for dine personlige data i "Angiv, hvor meget plads til at skrumpe i MB" boksen. Du er begrænset af mængden af ​​ledig plads i øjeblikket på drevet.

4 Klik på "Shrink" når du er færdig og vente på operation for at fuldføre. Dette kan tage flere minutter afhængig af plads fordelt. Højreklik på den nye sektion mærket "Ikke allokeret" og vælg "Ny simpel diskenhed."

5 Følg anvisningerne på skærmen for at tilpasse størrelsen og navnet på den nye volumen. Du kan lade de fleste af indstillingerne i deres standardtilstand medmindre du ønsker at bruge et bestemt format, eller lad yderligere tildelte plads på harddisken til andre mængder. Klik på "Afslut" og vente på Windows til at oprette partitionen. Processen tager normalt flere minutter.

6 Luk computerens management vinduet og åbne "Computer" vinduet fra menuen "Start". Dobbeltklik på den nye partition til at åbne sin lagerplads. Træk de data, du vil gemme til den nye partition.

Genindlæs Windows Vista

7 Sæt Windows Vista-installation disk i computerens optiske drev. Genstart computeren. Når skærmen Installer Windows vises, skal du klikke på "Installer nu."

8 Indtast din produktnøgle når du bliver bedt. Selvom du ikke behøver at indtaste det nu, at undlade at indtaste produktnøglen vil forlade Windows inaktiveret. Windows vil kun fungere i en begrænset periode uden aktivering. Du kan indtaste din produktnøgle til enhver tid at aktivere softwaren. Find din produktnøgle på Windows-disk tilfældet.

9 Læs og acceptere Windows Licensvilkår. På "Hvilken type installation vil du" skærm, klik på "Custom". Vælg den nuværende Vista partition, som regel den "(C :)" drev, som målet installation.

10 Klik på "Næste" for at starte installationen. Vista opdateres og slette alle oplysninger på den oprindelige partition, men efterlade den nye partition intakt. Når genindlæses, kan du overføre data tilbage til den oprindelige partition, eller holde det på det nye drev som en sikkerhedsforanstaltning mod fremtidige tab.

TIPS

  • Selv om denne proces holder data sikkert på en ny partition, disk partitionering og genindlæse operativsystemet har iboende risici. Du ønsker måske at sikkerhedskopiere vigtige oplysninger til et eksternt drev i tilfælde en fejl i processen gør dataene utilgængelige eller på anden måde tabt.

relaterede artikler