Sådan dual boot Vista & Ubuntu 9.10

December 26

Den primære hjemmecomputer operativsystemer i brug er Microsoft Windows, Linux og Mac OS X, som af maj 2011. Hvis du ønsker at bruge et andet operativsystem uden at komme af med dit primære system, kan du dobbelt boot operativsystemer som Microsoft Windows Vista og Ubuntu Linux. Når du dual boot operativsystemer, du vælge, hvilken en til at starte op hver gang du genstarter dit system, hvilket giver dig fleksibilitet til at gå fra den ene til den anden.

Instruktioner

1 Højreklik på "Computer" på skrivebordet og vælg "Administrer".

2 Klik på "Disk Management" og højreklik på den partition du vil installere Ubuntu Linux på. Klik på "Shrink Partition." Formindsk partitionen med mindst 20GB. Hvis du har ekstra plads til rådighed, kan du krympe det mere til Linux brug.

3 Download gratis Ubuntu billede fra Ubuntu hjemmeside.

4 Åbn din cd- eller dvd-brænding software, og klik sin option til "Burn Image". Vælg din Ubuntu billede for at skabe cd'en.

5 Indsæt disken i computerens cd- eller dvd-drevet og genstart systemet.

6 Klik på "Start eller Installer software" for at starte installationen Ubuntu.

7 Vælg din placering og tidszone på det næste skærmbillede, og klik derefter på "Fremad".

8 Klik på "Guided" at instruere Linux til at bruge den plads, du frigjort tidligere, og vælg "Fremad".

9 Vælg hvilke indstillinger fra Windows, du ønsker at importere til Ubuntu. Især hvis du i sidste ende ønsker at migrere til Linux permanent, kan du ønsker at importere bestemte filer såsom dine dokumenter eller fotografier. Klik på "Forward" for at fortsætte.

10 Indtast brugernavn og adgangskode, du vil bruge til at logge ind på Linux. Klik på "Frem" for at gå videre til den endelige installation skærmen og klik på "Install" for at starte processen. Installationen tager fra 15 til 40 minutter, afhængig af computerens specifikationer.


relaterede artikler