Sådan oprettes en startdiskette på XP

February 16

Windows XP introducerede startbar cd til deres linje af Windows-operativsystemer. Det nemt at oprette bootbar diskette uddøde med Windows ME. Da diskettedrevet har dø ud så gjorde den teknologi til at udnytte dem til at udføre simple opgaver. Men den bootbar diskette er ikke helt død. Nu skal brugeren oprette bootbar diskette fra bunden. Det vil tage lidt arbejde, men det vil hjælpe brugeren til at starte op fra et diskettedrev som de gjorde i gamle dage.

Instruktioner

1 Indsæt en forudformateret diskette i a: \ drev. Indsæt Windows XP-cd'en i cd-rom-drevet.

2 Kopier Ntldr og Ntdetect.com filer fra mappen I386.

Klik på knappen "Start" på proceslinjen. Klik på ". Run" Type <drevbogstav>: \ I386 "og klik på knappen" OK ". Drevbogstav er drevbogstavet for cd-rom-drev. Den drevbogstav kan være en: \, hvis du kopierer filerne fra et diskettedrev, eller C: \, hvis din kopierer dem fra en computer. Dette vil tage dig til mappen I386.

Hvis du kopierer filerne fra en anden computer sørge for, at det er de samme versioner af Windows XP som den computer, du skaber startdisk for.

Hvis du vil kopiere filerne blot højreklikke på filen, og vælg "Kopier" fra drop-down menuen. Gå til diskettedrevet (a: \), højreklik åbne rum og vælg "Sæt ind" fra drop-down menuen.

3 Opret filen Boot.ini. Den nemmeste måde at gøre dette på er at kopiere filen fra en anden computer, men du har ikke adgang til en anden computer, der kører Windows XP, kan du oprette filen manuelt.

Klik på "Start" knappen. Klik på "Kør." Type "notepad" og klik på "OK" knappen. I notesblok skrive følgende tekst:

[Boot loader]
Timeout = 30
Standard = multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ windows
[operativ system]
multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ windows = "<OperatingSystem>"

Operativsystemet er den version af Windows XP du kører. Hvis du kører Windows XP Home Edition så linjen vil se sådan ud:
multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ windows = "<Microsoft Windows XP Home Edition>"

Klik på "Filer" menupunktet og vælg "Gem som" valgmulighed.
Vælg en: \ drev som stedet at gemme filen, og navngive filen "Boot.ini" uden anførselstegn.
Klik på knappen "Gem".

4 Test nyoprettede bootbar diskette. Placer disk i diskette, hvis det ikke allerede er der, og genstart computeren.

TIPS

  • Ovennævnte procedure virker ikke for en SCSI harddisk. En lille ændring skal foretages til boot.ini for at arbejde ordentligt på SCSI-enheder. Sæt '(0) multi "med" scsi (0) "for at få den startdisk med en SCSI-enhed.
  • Denne procedure vil arbejde på både Microsoft Windows XP Home Edition og Windows XP Professional.
  • Denne artikel er skrevet til avancerede computerbrugere. Hvis du ikke er fortrolig med avanceret fejlfinding, så du måske ønsker at få en professionel til at udføre denne procedure for dig.

relaterede artikler