Sådan konstateres, om en nøgle findes i VBScript

October 14

Peering i systemet registreringsdatabasen giver dig et indblik i operativsystemets kritiske indstillinger. Disse indstillinger, kaldet nøgler, styre den måde Windows fungerer. Udviklere bruger VBScript og andre værktøjer til at undersøge og ændre tasterne. Hvis du har brug for at kontrollere, at en bestemt nøgle findes, før du udfører et register operation, kan du oprette en kort VBScript funktion, forespørgsler registreringsdatabasen.

Instruktioner

1 Åbn Notesblok eller en teksteditor og indsæt følgende VBScript kode i et nyt dokument:

Option Explicit
Dim KeyName
KeyName = "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Wallpapers \"

Hvis KeyFound (KeyName) = true Så
WScript.Echo "Key eksisterer"
Else WScript.Echo "Key findes ikke"
End If

Variablen "KeyName" holder navnet på nøglen i registreringsdatabasen, som du har brug for at søge. Erstat "Name" med en nøgle efter eget valg. Den næste linje kode passerer dette navn til en funktion kaldet "KeyFound." At funktion kontrollerer, om nøglen eksisterer.

2 Tilføj denne kode under koden vist i det sidste trin:

funktion KeyFound (ByVal KeyName)
keyFound = false

Dim rightCharacter
rightCharacter = højre (KeyName, 1)
hvis rightCharacter <> "\" Så KeyName = KeyName & "\"

på fejl genoptage næste
CreateObject ( "wscript.shell"). regRead trim (KeyName)

Vælg tilfælde err
tilfælde 0: keyFound = true
ende vælge

ende funktion

Dette er den "KeyFound" -funktionen. Det tilføjer en skråstreg til enden af ​​nøglen, hvis ingen findes og udfører metoden "regRead". Den "på fejlen" erklæring gør det muligt for programmet at fortsætte med at køre, selv hvis "regRead" metode ikke finde den ønskede tast registreringsdatabasen. Hvis metoden finder en nøgle, koden indstiller værdien af ​​"keyFound" til true.

3 Gem filen med VBS forlængelse. For eksempel, hvis du ønsker at kalde det "CheckKeys," gem det som "CheckKeys.vbs."

4 Start Windows Stifinder og finde filen. Dobbeltklik på filen for at køre programmet. Den udfører og viser "Key eksisterer", hvis den finder nøglen eller "Key eksisterer ikke", hvis det ikke gør.

TIPS

  • Den væsentlige del af dette program er "KeyFound" funktion. Du skal blot ringe til det fra alle andre VBScript program, og videregive "KeyFound" funktion navnet på en tast. Funktionen returnerer "true" eller "False", afhængigt af, om nøglen eksisterer.

relaterede artikler