Hvad er Fire Kommandoer, der kan bruges til at kontrollere Basic EIGRP?

April 14

Hvad er Fire Kommandoer, der kan bruges til at kontrollere Basic EIGRP?


EIGRP står for Enhanced Interior Gateway Routing-protokollen og henviser til en routing-protokol udviklet af producenten netværk Cisco. En routingprotokol er en formel sæt regler, der regulerer, hvordan enheder af data, der er kendt som pakker, videresendes, eller "dirigeres" fra én computer netværk til et andet. Når du har fuldført den grundlæggende konfiguration af eigrp, skal du kontrollere, at det fungerer korrekt.

naboer

En router - en enhed, der videresender pakker mellem netværk - opdager, eller lærer, netværket adresse og grænseflade naborouterne, som den holder i en datastruktur kaldet en nabo tabel. Netværket adresse, også kendt som Internet Protocol (IP) adresse, er den numeriske kode, der entydigt identificerer hver adresserbare enhed, eller knude, på et netværk. En af de første kommandoer, der bruges til at kontrollere grundlæggende EIGRP konfiguration er "show ip EIGRP naboer", som angiver, hvorvidt nabo relationer bliver dannet på et netværk. Hvis ikke, kan ingen eigrp routing finde sted.

Topologi

En router opretholder også en anden datastruktur, kendt som en topologi tabel, som indeholder alle de netværksdestinationer annonceret ved tilstødende routere. Kommandoen "show ip EIGRP topologi" viser topologi bordet, sammen med antallet af punkt-til-punkt-transmissioner, eller "humle" nødvendigt for at nå destinationen, og om ruten til destinationen er aktiv eller passiv.

Andre kommandoer

Andre kommandoer, som du kan bruge til at kontrollere grundlæggende EIGRP konfiguration omfatter "show ip route EIGRP", som viser alle de aktuelle eigrp poster i routing tabellen, "shop ip protokoller", som viser de parametre i øjeblikket anvendes af eigrp-protokollen, og "show ip eigrp", som viser statistikker om antallet af EIGRP pakker sendt og modtaget.

Grundlæggende konfiguration

Bemærk, at for disse kommandoer til at være nyttige, skal du først oprette en eigrp routing proces, ved hjælp af "router EIGRP" og "netværk" kommandoer. Kommandoen "router EIGRP autonome-systemet-nummer" identificerer som routere tilhører et netværk, mens kommandoen "net-netværk-nummer" tildeler et stort netværk nummer, som en router er direkte forbundet. EIGRP associerer netværksinterface hver router med netværket er tildelt, og begynder forarbejdning EIGRP pakker på disse grænseflader.

Overvejelser

EIGRP er en avanceret routing-protokol, der ofte beskrives som en hybrid routing-protokol, fordi den bruger de bedste funktioner fra såkaldt fjern vektor og link-state routing. I fjernt vektor routing, kun hver netværksenhed vedligeholder oplysninger om den næste hop på nettet, men i link-state routing, hver enhed vedligeholder oplysninger om hele nettet topologi.


relaterede artikler