Fornemme Vs. upconvert

January 25

Fornemme Vs. upconvert


Elektronisk udstyr, såsom fjernsyn og computere kan ofte opskaleres eller opkonverteret. Disse vilkår, som i store træk henvises til konvertering af video størrelse fra en opløsning eller signal til en anden, varierer i proces og resultat.

Konvertering

Omkodning er en proces, der involverer digital-til-digital konvertering af én type signal format til et andet. I omkodning, er en fil bitstream format konverteret for at afkode filen til et ukomprimeret format til transmission og senere indkode den til et format nødvendig for visning. Omkodning er også bruges til at konvertere software kode for at arbejde på en anden end sin oprindelige system, operativsystem. Omkodning er en opkonvertering proces, og kan ikke udføres via opskalering.

deinterlacing

Deinterlacing refererer til konvertering af et interlaced video format, såsom analog tv, i en ikke-interlaced format. Sammenflettede videoer består af frames. Disse rammer indeholder sub-felter, der er scannet ved lige og ulige linier gennem billedsensorer, som tillader transmission via mindre båndbredde. Fixed-opløsning skærme, såsom plasma-skærme, er ikke kompatible med interlaced videoformater, som skal deinterlaced. Deinterlacing er udelukkende en opkonvertering proces, og udføres ikke via opskalering.

Opskalering

Opskalering, ofte blot kaldet skalering, henviser til konvertering af et billedes opløsning. Denne proces sker via en scaler anordning, som matematisk genererer og tilføjer pixel til et billede. Skalering anses en opskalering proces.