Sådan Udfør en Bookmarklet

May 14

Sådan Udfør en Bookmarklet


Bookmarklets er små JavaScript-programmer, som du kan køre fra din webbrowser s bogmærke værktøjslinje eller menu. I modsætning til standard bogmærker, som åbner en webside, når du klikker på dem, bookmarklets indeholder et uddrag af JavaScript-kode, der kører på den aktuelle webside, når der klikkes. Bookmarklets kan ændre den aktuelle side eller åbne en ny side fra den nuværende. For eksempel, Facebook, Twitter og Delicious alle tilbyder bookmarklets, der giver dig mulighed for hurtigt at dele den aktuelle side på din tjeneste af valg med andre, ved at klikke på bookmarklet.

Instruktioner

1 Find den bookmarklet, som du vil føje til din webbrowser, og svæve over det med musen. En adresse der starter med "javascript:" vises i bunden af ​​din browser, når du holder markøren over en bookmarklet link på en webside.

2 Træk og slip bookmarklet link på din webbrowser bogmærker værktøjslinje eller højreklik bookmarklet og klik derefter på indstillingen "Tilføj til favoritter" eller "bogmærke dette link" for at gemme bookmarklet.

3 Gå til den webside, hvor du ønsker at udføre bookmarklet.

4 Klik på linket bookmarklet på browserens bogmærker værktøjslinje. Alternativt skal du klikke på "Foretrukne" eller menuen "Bogmærker" og klik på bookmarklet i menuen for at udføre koden på den aktuelle webside.

TIPS

  • Hvis du ikke kan se bogmærkelinjen, højreklikke din browsers værktøjslinje og vælg "Foretrukne Bar" i Internet Explorer eller "Bookmarks Toolbar" i Firefox. I Chrome, skal du højreklikke på "Bogmærker" bar på den nye fane, og vælg "Vis altid bogmærkelinjen."

relaterede artikler