Firewall Software til servere

January 17

Firewall Software til servere


Som computer og netsikkerhed behov udvikler sig, firewall teknologi møder de mere krævende krav. Fra blot at acceptere og afvise pakker baseret på Internet Protocol, eller IP-adresser, dagens firewall filtrerer også imod applikationslaget angreb, samt støtte virtuelle private netværk (VPN) gateways.

Software vs. Hardware

Både software og hardware firewalls vil køre software på en slags hardware, men sondringen mellem de to produkter henviser til, om den proprietære software er forudinstalleret på et stykke hardware, som en router, eller kan installeres på en generel operativsystem. Hardware-produkter kan være lettere at integrere i et eksisterende system, men når de er installeret brugeren er begrænset til leverandørens specifikationer uden mulighed for at opgradere random access memory (RAM), forarbejdning enheder eller endda tilføje yderligere netværksgrænseflader.

Software Options

Mange muligheder er i øjeblikket tilgængelige, herunder Microsoft ISA Server, CheckPoint FW-1 og Symantec Enterprise Firewall. Valg for at overveje, er antallet af firewall sessioner og tunneler, som vil blive støttet, integration med mail-servere og hvad VPN protokoller er påkrævet. Nogle tanke bør gives til ledelsen brugergrænseflade, som administratoren vil foretrække, som kunne være kommandolinjen, grafisk eller endda web-baseret.

Ekstra funktioner

Nogle funktioner, der ikke standard, men kan være værd at betale ekstra for, er mulighed for at filtrere span, screene Uniform Resource Locators (URL'er) eller generere rapportering. Licensing muligheder for brugerne også variere meget, med nogle leverandører opladning pr VPN-klient udstedt. For at undgå potentialet i uhyrlige gebyrer, bør dette overvejes før du køber en softwarelicens.


relaterede artikler