DirectAdmin Vs. cPanel 2010

June 28

DirectAdmin, som JBMC software udgivet i 2011, er en nybegynder på nettet-hosting kontrolpanel scene. Til sammenligning har cPanel eksisteret siden 1996. At give et passende sammenligning af DirectAdmin og cPanel, vil denne artikel fokusere på 2010 versionen af ​​cPanel. Som kontrolpaneler, DirectAdmin og cPanel er begge web-baserede applikationer, der tillader brugere at styre deres forskellige hjemmesider og andre web-hostede tjenester fra enkelte steder. Mens cPanel giver flere funktioner, DirectAdmin er nemmere at bruge.

grænseflade

Den DirectAdmin Brugergrænsefladen har tre primære sektioner, som brugerne kan vælge imellem: Avancerede funktioner, E-mail Management og din konto. De avancerede funktioner sektion huse alle af DirectAdmin avancerede opgaver, såsom at installere eksterne applikationer og konfiguration planlagte website kommandoer kendt som cron jobs. E-mail Management afsnit indeholder brugere med adgang til e-mail-relaterede opgaver, såsom at ændre en e-mail-konfiguration; mens Din konto sektion huse grundlæggende kontoadministrationsopgaver, ligesom opsætning af domænenavne og styring File Transfer Protocols (FTPs). I modsætning hertil cPanel brugerfladen har betydeligt flere sektioner at vælge imellem, hvilket kan forvirre uerfarne brugere. Disse sektioner, som hus tilsvarende opgaver, er Avanceret, Software / Tjenester, Databaser, Domæner, Sikkerhed, Logs, Filer, Mail og præferencer. Men for at finde specifikke opgaver hurtigere, cPanel grænseflade omfatter også en integreret søgning bar.

Egenskaber

Af de to kontrolpaneler, cPanel giver flere web-hosting funktioner, som gør cPanel mere alsidigt end sin DirectAdmin modstander. Disse funktioner omfatter støtte til DomainKeys e-mail management system til at autentificere e-mails samt en Agora indkøbskurv for at bistå i e-handel. Konkret indkøbsvognen er et værktøj, som en bruger kan installere på en hjemmeside, giver de besøgende mulighed for at foretage online-køb. Andre funktioner, som cPanel giver men DirectAdmin mangler omfatter støtte til et phpBB opslagstavle, som giver besøgende at skrive offentlige beskeder; og støtte til phpMyChat, der tillader besøgende at deltage i levende, online kommunikation.

Ydeevne

Fordi DirectAdmin har færre funktioner, dens underliggende programmering kode er "renere" eller kortere. Dette gør det muligt DirectAdmin at fungere hurtigere end cPanel, da førstnævnte ikke kræver så mange computerressourcer som sidstnævnte. Til sammenligning fordi cPanel har en kompleks grænseflade og understøtter en større mængde af funktioner, kontrolpanelet er mere tilbøjelige til at bremse downs og bugs.

Støtte

Mens DirectAdmin er en enklere og mere intuitivt kontrolpanel end cPanel, hvilket gør det til et bedre valg for begyndere, at ungdommelighed af DirectAdmin har nogle ulemper. I sammenligning med cPanel, der har eksisteret i over et årti, er DirectAdmin ikke har så stor af et fællesskab bagland. Så hvis et problem opstår med DirectAdmin, kan det være svært for brugerne at finde hjælp online. I modsætning hertil cPanel er en mere udbredt kontrolpanel og brugerne kan lettere at finde rettelser, anbefalinger, tutorials og andre typer samfund support online hvis der opstår problemer.


relaterede artikler