Fordele ved USB porte Over parallelle porte

July 30

Fordele ved USB porte Over parallelle porte


I fortiden, den vigtigste metode til interfacing med en PC var gennem pc'ens serielle eller parallelle porte, med begrænsede dataoverførselshastigheder og kun en eller to stik til rådighed for tilslutning af enheder. Designet som en erstatning, Universal Serial Bus system tillod dig at tilslutte flere enheder på én gang, ved hjælp af hurtige dataoverførsler via en universel grænseflade. I overgangsperioden, mange bundkort tilbydes parallelle og USB-porte, med det parallelle interface til sidst frarådet som USB-enheder udskiftet parallelle enheder i brug.

Fart

Selv hurtigere end serielle porte, PC parallelle porte har en dataoverførselshastighed på 150 kB / s, steg til 2MB / s i EPP og ECP tilstande. Til sammenligning, USB v1.1 har en dataoverførselshastighed på 12Mbit / s øget til 480 Mbit / s med USB 2.0-specifikationen. USB 3.0 øger hastigheden yderligere, så datahastigheder på op til 5Gbit / s. Denne båndbredde stigning øger hastigheden på data-intensive operationer såsom scanning, og gør det muligt at anvende high-speed lyd- og videoenheder.

Magt

PC parallel port kan kun levere strøm til signalering og dataoverførsel, hvilket betyder, at eksterne enheder kræver deres egen eksterne strømforsyning til at forsyne den perifere selv. USB forbedrer dette ved at give op til 500 mA til magten perifere, stigende til 900mA med USB 3.0. Selvom høj effekt periferiudstyr såsom printere stadig kræver deres egen ekstern forsyning, mange mindre periferiudstyr såsom webcams eller flash-drev modtager al deres magt direkte fra USB-porten. Det giver dig også mulighed for at oplade batterierne af mobile enheder såsom mobiltelefoner eller MP3-afspillere direkte fra USB-porten.

Brugervenlighed

Diagnosticering problemer med parallelle enheder kunne være en vanskelig opgave, med en række forskellige parallelle port standarder som SPP, ECP og ECP, som du havde sat op i computerens BIOS. USB understøtter plug and play, hvilket gør det langt enklere at tilslutte enheder og få dem op at køre. Når du tilslutter en enhed til en USB-port, er enhedens leverandør-id og produkt-id sendes til computeren, som gør det muligt at bestemme den korrekte driver til enheden. Hvis driveren ikke allerede er til stede, kan computeren bede dig om den korrekte driver ved navn, eller hente driveren automatisk over internettet i mange tilfælde.

flere enheder

De fleste pc'er havde kun én parallel port til rådighed, hvilket førte til enheder som printere og scannere bliver daisy lænket sammen, så både skal tilsluttes på én gang. Dette forårsagede yderligere uforenelighed problemer mellem forskellige hardwareproducenter, og gjort det sværere at få enheder til at fungere korrekt. Designet til ekspansion, USB system tillader op til 127 enheder til at køre fra en enkelt controller. Selv om de fleste pc'er har mellem fire og otte USB-porte på bundkortet, kan du bruge USB-hubs at tilføje flere stikkontakter efter behov, så flere enheder, der skal tilsluttes, og klar til brug på samme tid.


relaterede artikler