Social Networking Effects om Kultur

April 16

Social networking skaber et miljø af forbundethed tidligere uset i mange kulturer. Forud for eksplosion af sociale netværk, enkeltpersoner påberåbes andre former for kommunikation til at holde kontakten med venner og familie, herunder telefonsamtaler og elektronisk post. Sociale netværkssider som Facebook og Twitter tillader folk at holde kontakten til familie og venner, samt et væld af andre personer, både lokalt og globalt. Denne adgang er en ny kulturel grænse.

Arbejdsplads

En væsentlig effekt af sociale netværk findes på arbejdspladsen. Denne effekt virker på to måder. For det første kan folk udstationering oplysninger og kommentarer om kolleger og vejledere lander i problemer i løbet af erklæringer i deres omgangskreds. På den anden side, arbejdsgivere bruger sociale netværk til at kaste et bredere net i den potentielle medarbejder pool. Kulturelt, arbejdskraft og ledelse undertiden finde sig at dele tanker og indsigter gennem sociale netværk.

Relationer

Ud over ændringer arbejdspladsen, social networking forårsager forholdet ændringer. Før sociale netværk eksisterede, relationer meste kom fra fysisk at kende en person. Som Facebook og Twitter blev udbredt, tilslutninger voksede uden for den umiddelbare kreds af venner og familie. Dette har givet en person i New York, for eksempel for at skabe en relation med en person i Los Angeles uden en fysisk møde. Den destruktive side til sociale netværk og relationer kommer, når ægtefæller opdager utro adfærd gennem online sociale websteder.

Obligationer

Trods nogle gange skaber problemer inden for relationer, social networking sites skaber obligationer til mennesker kæmper med problemer. For eksempel, hvis en person går til et fremmed land, indledende følelse af at blive afskåret og tabt er mindsket via sociale netværkssider. En person, der bruger Twitter, kan nøje overvåge, hvad venner og familie gør derhjemme ved at følge deres tweets. Samtidig, er dem venstre derhjemme givet adgang til en elsket i et fjernt land.

Andre kulturer

Social networking dybt påvirker andre kulturer. Bevis for dette ses i uroen i de arabiske nationer 2011, hvilket fører til protester og endda at styrte regeringer. Social networking tillod folk involveret i protesterne til at dele billeder og videoer med omverdenen, ligesom regeringerne i magten forsøgt at holde oplysninger fra utætte uden for landets grænser.

ondskab

Social networking giver skruppelløse mennesker bedre adgang til potentielle ofre. Skadelig software skabere bygge websites, forlade sig på de nuværende populære søgedata, plantning virus og spyware på websider besøges fra links på sociale netværkssider.


relaterede artikler