Om Running Chkdsk

May 8

Chkdsk er en forkortelse for kommandoen "Check disk" på computere, der kører Windows, O2 / 2 og DOS operativsystemer. Når du kører Chkdsk på din computer, kan du kontrollere, om status for enhver diskette og harddisk og også Ret fejl i filsystemet. Løb Chkdsk også kan hjælpe i forbindelse med fysiske fejl og inddrive mistede data, der forbliver læselig så godt.

Identifikation

Chkdsk er en enhed, der scanner og tjekker harddisken statusser af computere for at se, om der er nogen cross-linked eller finde andre typer af problemer med drevet. Denne kommando er en ekstern kommando og fås i mange Microsoft operativsystemer, herunder alle versioner af MS-DOS.

DOS

På DOS-systemer, når brugerne køre Chkdsk, er der mulighed for en fejl, der kan beskadige data gemt på computeren. Denne fejl sker generelt diske, der har en lagerkapacitet på ca. 128 MB. Imidlertid har denne fejl siden blevet rettet i den version MS-DOS 5.0a.

Windows NT

På Windows NT-systemer, kan du køre Chkdsk fra Windows Shell, Windows Genoprettelseskonsol eller Windows Kommandoprompt. Processen med at køre Chkdsk kan være temmelig tidskrævende, og i nogle tilfælde resultaterne vil ikke være let synlige, medmindre du tjekke "Application Log" af dine systemer.

Fordele

Løb Chkdsk er gavnligt, fordi det hjælper din computer kører ordentligt og forhindrer det i at blive ustabil. Hvis du kører Chkdsk kan du registrere, om din harddisk disk er blevet beskadiget eller anden grund. Dette skyldes, at Windows fastholder "meta-data" på hver fil placeret i computeren.

Overvejelser

Løb Chkdsk kan være en meget kedelig og tidskrævende proces. Hvor længe processen vil tage, afhænger af visse faktorer, såsom disk størrelse, den generelle og overordnede hastigheden på din computer, mængden af ​​filer og mapper på disken, og også mængden af ​​RAM din computer har.


relaterede artikler