Definition af Memory SODIMM til en bærbar

January 27

Computer hukommelse kommer i mange forskellige former, med hver formular enten har en teknologisk fordel i forhold til tidligere former eller blive udviklet til en anden type computing. Da laptops kræver komponenter være så lille som muligt, er de generelt bruger Small Outline Dual Inline Memory Modules eller SODIMM.

Hvad er RAM?

SODIMM, ligesom alle hukommelsesmoduler, er typer af Random Access Memory, eller RAM. Da det tager computere temmelig lang tid at få adgang til oplysninger om de langsigtede lagringsenheder, ligesom harddiske, RAM-moduler giver et midlertidigt sted for computeren hurtigt at gemme og få adgang stykker information. Når magt stopper strømmer til en RAM-chip, ligesom når du slukker for computeren, chips mister alle deres lagrede oplysninger og er reelt tom, når du tænder systemet op igen.

Om DIMM'er

Dual Inline Memory Modules eller DIMM, blev udviklet til at overvinde nogle af ulemperne ved det indre Inline Memory Modules eller SIMM, der var blevet anvendt i mange pc'er der begynder i 1980'erne. I modsætning Simms DIMM'er havde ikke-redundante komponenter på begge sider af printpladen og brugte en 64-bit bus. 64-bit bus matchede bussen af ​​Pentium-processorer, så DIMM'er skal installeres en ad gangen, i modsætning SIMM, der skulle installeres i matchende par. Mens visse former for ikke-flygtig hukommelse er begyndt at blive populær, DIMM'er er stadig den dominerende hukommelsesmodul i pc'er og hukommelsesmodul fremskridt, ligesom SDR, DDR, DDR2 og DDR3 alle stadig bruge DIMM formfaktor.

DIMM og SODIMM

SODIMM, som navnet antyder, er simpelthen DIMM'er med en lille kontur. Som bærbare computere blev mindre og mindre, blev producenterne ønsker at spare plads hvor som helst de kunne. De 133 millimeter lange DIMM'er kan have været fint i stationære computere, men de sår op bliver alt for stor til mobile enheder. For at løse problemet, blev SODIMM udviklet. Disse mindre chips udførte samme funktion som et DIMM, men på 67,6 millimeter bred, tog den halve plads. SODIMM chips findes i mange bærbare computere, men også i andre enheder, der har små formfaktorer, ligesom printere og netværk hubs. SODIMM blev fundet i orden smartphones og tabletter, men de fleste nyere mobile enheder har skiftet til ikke-flygtige hukommelse.

SODIMM Kendetegn

Mens hver SODIMM chips kan se ens, med RAM chips foring begge sider af chip og metal kontakter i bunden, ikke alle SODIMM chips er indbyrdes udskiftelige. Som hukommelse teknologiske fremskridt, i stedet for at ændre den samlede størrelse af chippen, de nyere chips blot flytte et lille hul i bunden af ​​brættet. Dette hul passer ind i et hak på chippen slot, der sikrer, at kun den korrekte type SODIMM kan installeres i stikket.