Sådan ændres UDP i en router

August 5

Sådan ændres UDP i en router


User Datagram Protocol (UDP) er en transport protokol, der bruges til kommunikation mellem computere, servere og andre netværksenheder. Ved opsætning af tjenester såsom online gaming eller peer-to-peer-fildeling, er brugerne skal oprette port forwarding for TCP og UDP-pakker. I nogle tilfælde skal UDP-portnummer ændres for at disse tjenester til at arbejde. Næsten alle routere har evnen til at ændre UDP, men fremgangsmåden til at gøre det kan variere på grund af de forskellige grænseflader fremhævede på de fleste routere.

Instruktioner

1 Naviger til din routerens konfigurationsside og indtaste den administrative brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om. Standard brugernavn og password kan findes under selve routeren eller i brugervejledningen, medmindre disse legitimationsoplysninger blev ændret af brugeren.

2 Direkte din browser til den del af routerens konfigurationsside port forwarding. På Linksys og Cisco routere port forwarding afsnittet kan findes under "Programmer og spil."

3 Find feltet "UDP" ud for den tildelte IP-adresse og ændre portnummeret som anvist af tjenesten kræver forandring. De fleste tjenester vil specificere en nøjagtig UDP-portnummer at bruge. Når du er færdig, klik på "Gem indstillinger".