Forskel mellem Mobile Web og WAP

March 19

Forskel mellem Mobile Web og WAP


Siden slutningen af ​​1990'erne har udviklere af mobile enheder været Søger en måde at give pålidelige internet erfaringer gennem mobilteknologier; mange lande og organisationer har arbejdet fra forskellige vinkler for at gøre dette vidtrækkende mål til en realitet. På den ene side har virksomhederne arbejdet på at udvikle en standard for web-sider ved hjælp af hvilket de nemt kan skræddersy deres indhold til en række mobile web-applikationer. På den anden side, har mobile enheder beslutningstagere forsøgt at tilpasse web browser programmering til hardware, der ikke blev oprindeligt designet til multimedieapplikationer.

forskellige formål

Mobile Web primært fokuseret på at udvikle et design standard, der ville tillade almindelige hjemmesider for at se ordentligt på de mindre skærme af mobile enheder. Som sådan, mobile web søgte at give webudviklere værktøjerne til at gøre deres indhold se bedre ud på mindre, langsommere enheder end den gennemsnitlige computer. Derimod Wireless Application Protocol (WAP) forsøgt at skabe en protokol, der ville bygge bro mellem cellulære netværksenheder og webservere. WAP høj grad afhænger af udviklere skaber proprietære programmer - for e-mail eller lager rapporter, for eksempel - mens du bruger WAP standarden primært til kodning, at data.

underliggende teknologier

WAP har påberåbt sig en ny, åben standard svarende til html kaldt Wireless Markup Language (WML). Det kræver service, såsom web eller e-mail-servere, der skal konfigureres til at levere deres data i WML eller gå gennem en web-til-WAP proxy.

Mobile Web, dog bruger industristandarden Extensible Hypertext Markup Language (XHTML). Ved at bruge dette sprog, udviklerne er mere let i stand til at tilpasse deres webside til mobile standarder uden store opgraderinger eller udstyr investeringer. Desuden kan den mobile version af en webside skal leveres til en almindelig browser, i stedet for kun et proprietært cellulær display program.

Skærm

WAP teknologi blev oprindeligt designet til at arbejde på alt fra fuld-farve til sort-hvid mobiltelefon skærme. Som sådan, WAP-designet webtjenester er generelt mindre billede-intensive end deres XHTML-baserede mobile web modstykker.

kørsel Organisationer

To forskellige organisationer udviklet de mobile web og WAP-standarder. For mobile web, den ærværdige World Wide Web Consortium (W3C) sammensætte Mobile Web Initiative (MWI). W3C har været integreret i udviklingen af ​​webstandarder accepteret af mange af de store browsere, herunder XHTML standarden, hvorpå mobile web baseret. WAP blev udviklet gennem en organisation af næsten 200 mobilselskaber kaldet Open Mobile Alliance (OMA). Den OMA integrerede også tidligere uensartede arbejdsgrupper, herunder Mobile Wireless Internet og Placering Interoperability Forum.

Fremtiden for de teknologier

Begge disse standardisering programmer blev indledt tidligere i dette årti, hvor grænsen mellem en mobiltelefon og en computer internet-ready var meget skarp. I dag er begge standarder bliver mindre og mindre relevant som teknologier som moderne smartphones sløre grænsen mellem computere og mobiltelefoner. Større skærme rumme større mængder af visuelle rum, og nye transmissionsteknologier fjerne behovet for data fuldmagter.


relaterede artikler