Sådan Over Clock Pentium D 805 processor

February 26

Sådan Over Clock Pentium D 805 processor


Intels Pentium D 805 processor, der blev lanceret i 2005, bragte høj hastighed dual core computing til en konkurrencedygtig pris. Den 805 har overlevet længere end de fleste CPU'er, stadig er en stor processor i 2010. Men med processorhastigheder stigende med hvert år, Pentium D-brugere kan føle deres processor halter bagefter.

Overclocking giver en billig, hvis ikke gratis, opgradere til denne aldrende processor. Overclocking er den praksis at køre en komponent hurtigere, end det er meningen at køre. I tilfælde af CPU'er, du overclocke ved at øge front side bus (FSB). I nogle tilfælde, overclocking giver billigere processorer til at køre hurtigere end dyrere processorer, potentielt spare hundredvis af dollars.

Instruktioner

1 Genstart computeren, og gå ind i BIOS. Før Windows-logoet vises, skal der være en skærm, der fortæller, hvad knappen for at presse. De mest almindelige knapper er "Slet", "F1" eller "F2". Du bør også være i stand til at finde den rigtige nøgle i dit bundkort manual.

2 Naviger til afsnittet avancerede indstillinger i BIOS. Hver BIOS er forskellige, så du kan få brug for at tjekke din bundkort manual for at finde den rigtige løsning. Når du er i det rigtige område, vil du se muligheder, såsom "FSB", "Multiplier", og forskellige RAM muligheder.

3 Hæv FSB. For at finde ud af, hvad hastighed en front side bus vil give dig, opdele multiplikator med fire, multiplicerer dette tal med den front side bus. For eksempel bestanden indstillingerne for Pentium D 805 er en FSB af "533 MHz" og multiplikator på "20." Du kan se, at 20 divideret med fire lig fem, og fem gange 533 lig 2665 MHz, eller rundt regnet 2,66 GHz. For at hæve uret til 2,8 GHz, hæve FSB til 560 MHz. Husk at hæve FSB i små intervaller, så du ved, hvad hastighed vil arbejde for dit system.

4 Juster RAM indstillinger. Der er et par muligheder, når det kommer til at justere dine RAM hastigheder. Først, kan du bruge et forhold, såsom 5: 4. Det betyder, at for hver 5 MHz din processor kører på, vil din RAM køre på fire. Det ville være stabil, men du ville have systemet afmatning fra den langsommere RAM. Den anden mulighed er at overclocke RAM. Dette fungerer på samme måde overclocking FSB værker. Den tredje og sikreste løsning er at købe RAM bedømt i et hurtigere tempo.

5 Gem ændringerne og afslutte BIOS. Din computer vil genstarte. De fleste bundkort vil vise en advarsel, hvis dine indstillinger er ustabile. Hvis dette sker, sænke FSB lidt, og prøv igen. Der er et gratis hjælpeprogram kaldet "CPU-Z" kan du downloade som giver oplysninger om dig system som FSB, multiplikator, og core hastigheder (se Resources). Du kan bruge dette til at sikre dit system kører på de hastigheder, du har angivet i BIOS.

TIPS

  • For at få mere stabile ure, kan du nødt til at opgradere din CPU fan, som mere varme genereres med højere hastigheder.
  • Ikke alle bundkort understøtter overclocking, så hvis du ikke kan finde nogen indstillinger ur hastighed, har producenten sandsynligvis fjernet dem fra BIOS.
  • Forsøger at skubbe en CPU for langt kan beskadige den repareres. overclocke altid i små intervaller, og agt eventuelle advarsler BIOS giver dig.
  • Overclocking nedsætter levetiden af ​​CPU. På en CPU, der allerede er fem år, kunne den ekstra stress skubbe det over kanten.
  • Overclocking din eneste computer anbefales generelt ikke, især hvis du stole på det arbejde.
  • Overclocking kan undertiden korrupte data, så sikkerhedskopiere vigtige filer, før du forsøger en overclock, og regelmæssigt bagefter.

relaterede artikler