Sådan ændres ejeren af ​​en fil eller mappe i Windows Vista

August 26

Windows Vista bruger en ejerandel system til at få adgang til eller ændring af filer og mapper på din computer. Væsentlige, er den oprindelige skaber af en fil betragtes dens ejer. Dog kan denne ejerskab gives til en anden bruger af den nuværende ejer eller administrator. Nogle gange er det nødvendigt, når migrere data til en ny computer eller sikkerhedskopiere hele harddisken. Modtagelse af en pop-up fejl fastslår: "Du skal have tilladelse til at udføre denne handling" kan indikere du ikke er den nuværende ejer.

Instruktioner

1 Log ind på den nuværende ejers konto eller af en administrator.

2 Klik på "Start" og derefter "Computer" for at åbne Windows Stifinder og navigere til den fil eller mappe, du ønsker at ændre.

3 Højreklik på den fil eller mappe, og klik på "Egenskaber" for at åbne vinduet egenskaber.

4 Klik på "Avanceret" nederst på fanen "Sikkerhed".

5 Klik på "Rediger" nederst på "Owner" fanen.

6 Klik på den nye ejers brugernavn i "Skift ejer til" i "Avancerede sikkerhedsindstillinger" vinduet.

Hvis brugernavnet ikke er angivet, klik på "Andre brugere eller grupper." Indtast den nye ejers brugernavn i "Vælg brugere eller grupper" tekstfeltet. For at give alle pc administratorer ejerskab, indtaste "Administratorer". Klik på "Kontroller navne" for at bekræfte, at du har indtastet et gyldigt brugernavn. Hvis brugernavnet er ugyldigt, vises en pop-up, så du kan indtaste brugernavnet. Klik på "OK", når brugernavnet er bekræftet. Du er derefter tilbage til "Avancerede sikkerhedsindstillinger" vinduet.

7 Check "Erstat ejer af underbeholder og objekter." Dette vises kun, hvis du ændrer ejerskab af en mappe. Denne mulighed findes ikke, hvis du ændrer ejerskab af en fil.

8 Klik på "OK" og derefter "OK" igen i vinduet bekræftelse.


relaterede artikler