Dele af en diskettedrev

January 11

I mange år blev et diskettedrev findes i næsten alle computer. Selvom disketter (disketter) stort set er blevet erstattet af flash-drev og optiske medier, kan det være nødvendigt at installere et diskettedrev på et tidspunkt for fejlfinding eller reparation.

Læse / skrive hoved og aktuator

Disketter er magnetiske medier, ligesom harddiske. Hvert drev har en optagelse hoved, der læser og skriver data og en aktuator, der omplacerer hovedet når det er nødvendigt. Hvis du har svært ved at læse flere forskellige diske, kan du nødt til at rense drevet hovedet. Selv rengøring kits til diskettedrev bliver svært at finde i butikkerne, de stadig kan købes online for ca $ 6 (fra september 2009).

Motor

Når en disk er indsat, motoren spinder medierne. En 3,5-tommers diskette spinder som blot 300 RPM, godt genert af de 7.200 RPM hastigheder nås med de fleste stationære harddiske. Hvis dit diskettedrev ikke spinde til det niveau, bekræfter, at det er korrekt tilsluttet til computerens strømforsyning. Floppy drev kræver to forbindelser: en til data og en anden om magten.

Lås eller Slip Button

I 5,25-tommer diskettedrev, er drevet lukkes med en lås, når en disk er indsat. De 3,5-tommers drev automatisk låses, når der indsættes en disk. For at frigøre en disk fra en 3,5-tommers drev, skal du trykke på udløserknappen. Kun gøre dette, når drevet aktivitet er slukket. I sjældne tilfælde kan det være muligt for en 3,5-tommers disk til at sidde fast i drevet. Hvis dette sker, slukke for computeren, frakobl strøm- og datakabler fra diskettedrevet og forsigtigt løsne stak disk med en skruetrækker.

Datakabel Connector

De 5,25-tommer diskettedrev bruger et kort stik, som datakablet glider over. Mens 3,5-tommers drev bruger en pin-baserede stik, der ligner det stik findes på bagsiden af ​​ATA-harddiske. Hvis du forsøger at tilslutte et diskettedrev til en computer og drevet genkendes ikke, når computeren er tændt, er datakablet sandsynligvis forbundet baglæns. Du kan også diagnosticere dette ved at se på drevets aktivitet lys; det vil være på selvom drevet ikke er i brug. Kig efter en rød markering ved den ene kant af datakabel. Den skal stille op med det første ben (eller første stik til en 5,25-tommers drev) på drevet og bundkortet. Begge er identificeret ved et nummer eller hvid pil nær stiften.

Strømstik

Alle diskettedrev har separate stik til data og strøm. 5,25-tommer diskettedrev bruge 4-benet Molex stik, som er de samme som stikkene findes på ATA-harddiske. De 3,5-tommers drev bruge en mindre 4-polet stik, som er inkluderet på de fleste strømforsyninger. Begge typer strømstik er affasede, forhindrer dem i at blive indsat forkert. Hvis din strømforsyning ikke har den rette stik til drevet hensigten, købe en adapter fra en computer levering butik.


relaterede artikler