Sådan Teach Yourself UNIX

October 19

UNIX, som er en af ​​de førende styresystemer til både personlige og forretningsmæssige computere, kan være vanskeligt at installere og vedligeholde, hvis du er uerfaren med softwaren. Mange tutorials findes dog, at kan lære dig at bruge UNIX ordentligt, og hjælpe dig til at blive mere dygtige i sine programmer.

Instruktioner

1 Gør dig bekendt med alle komponenterne i et UNIX-operativsystem, herunder kernen, som er den centrale operativsystem modul, samt udviklingsmiljø, biblioteker, dokumenter og kildekoden. En del af det ønskelige i et UNIX-baseret system er, at alt er pakket sammen, og det er selvstændig.

2 Lær dig selv UNIX ved at lære de mest anvendte kommandoer, såsom dem, der anvendes til at navigere gennem filer, redigere disse filer, proces tekst, udføre vedligeholdelse og kommunikere med operativsystemet. Skriv disse grundlæggende kommandoer ned på en handy indeks kort til reference, da de er for omfangsrigt til at huske nemt.

3 Koncentrer dig om at lære det grundlæggende program, eller kerne, før du forsøger at tilføje nye diske og partitioner til programmet. UNIX kan let udvides fra en enkelt-brugergrænseflade til et multi-niveau program, men det er vigtigt at beherske hvert niveau, så du ikke får i over dit hoved.

4 Brug bøger og tutorial software til at lære dig selv at installere og vedligeholde et UNIX-operativsystem. Nogle tutorials, såsom Dave Taylors "Teach Yourself Unix System Administration i 24 timer," bryder UNIX-system ned i sine enkelte komponenter til lettere forståelse. Disse ressourcer er tilgængelige i computerforretninger, boghandlere og på hjemmesider som Intuitive Systems (se Resources nedenfor).

5 Besøg online ressourcer som UNIX Guru Universe at søge uafhængig hjælp til installation og vedligeholdelse af UNIX operativsystemet (se Resources nedenfor). Mange af disse hjemmesider har debatfora, hvor du kan skrive specifikke spørgsmål, som vil hjælpe dig lære dig selv UNIX. Desuden er tilgængelige for både begyndere og erfarne administratorer disse ressourcer.

TIPS

  • UNIX, skabt i 1969 af medarbejdere i Bell Labs, er en af ​​de ældste operativsystemer i brug. Nutidens UNIX-systemer er blevet delt op i forskellige grene siden den første system, men mange af de grundlæggende elementer er stadig de samme.

relaterede artikler