Sådan Switch fra Windows Vista til Linux

March 4

Sådan Switch fra Windows Vista til Linux


Gøre springet fra én computer operativsystem til et andet er ikke en frygtelig idé. Det afhænger af dine mål, behov og præferencer. Du kan skifte fra Windows Vista til Linux uden at miste dine vigtige data og mediefiler; bare sørg for at sikkerhedskopiere filer. Selv før du installerer Linux, såsom Ubuntu eller Fedora, vil du ønsker at give det en prøvetur. De fleste Linux distributioner kommer med en live-cd, som du kan downloade fra internettet, brænde til en disk og starte op i et sikkert miljø uden at ødelægge dit eksisterende operativsystem.

Instruktioner

1 Download en live-cd for en af ​​de Linux-distributioner, du overvejer. Selvom kernen Linux operativsystem er den samme mellem distributioner, andre funktioner og standardindstillinger vil variere. Gå til distributionen hjemmeside, besøg download sektionen og sørg for at hente den live-cd-version. Hvis tilfreds med levende demonstration, så kan du installere direkte fra disken. Fire populære distributioner inkluderer Ubuntu, Fedora, Debian og openSUSE.

2 Test live-cd for Linux-distribution du har downloadet. Placer cd'en i cd-rom-bakken, lukke den og genstart computeren. Linux skal indlæses automatisk. Hvis den ikke gør det, så vil din startrækkefølgen i systemets BIOS er muligvis ikke indstillet til at kontrollere cd-rom-drev til medier. Du kan altid ændre sekvensen fra BIOS hvis dette er tilfældet. Når Linux belastninger afprøve de funktioner og centrale programmer.

3 Gem alle dine vigtige data og mediefiler til en ekstern harddisk, cd-rom eller dvd. Udover at installere et nyt operativsystem, kan dette være den mest tidskrævende proces. Glem ikke alle vigtige filer, der giver din harddisk filsystem et andet udseende igennem.

4 Beslut om fordelingen, du vil installere. Især hvis du testet flere live-cd'er. Pop i Linux-cd, som du gjorde før, og når du bliver bedt om at installere softwaren, udfylde relevante oplysninger og detaljer som nødvendigt. Afhængig af hastigheden på din computer processor, kan installationen tage op til en time at installere. Normalt er dette ikke tilfældet, og Linux installeres hurtigt.

5 Opdater Linux efter installation fra live-cd. Dette sikrer, at du har de seneste kerne og sikkerhedsfunktioner. Nogle gange er Linux-distributioner opdateres på en natlig grundlag af fællesskab af udviklere, der arbejder på systemets kode. Du kan normalt få adgang opdateringsfunktion fra værktøjslinjen eller systemindstillinger menu Linux.

TIPS

  • Overvej at installere Windows Vista og Linux side-by-side. Du kan starte op enten operativsystemet, hvis du vælger denne metode, og har nok plads på din harddisk.

relaterede artikler