VBA & Makro Tips til Word 2007

April 21

VBA & Makro Tips til Word 2007


Word 2007 har flere nye kommandoer i standard brugergrænseflade, samt et nyt udseende, som båndet. At give makro programmører adgang til de nye kommandoer, Microsoft tilføjede funktioner til Visual Basic, Word programmeringssprog. At lære, hvad disse funktioner er, og hvordan man bruger dem giver dine programmer fuld adgang til Word 2007 nye funktioner.

Udvikler Tab

Da de fleste Word-brugere ikke bruger makroer, vil du ikke se de kommandoer til at arbejde med dem, når du først åbne Word 2007. Afsløring af "Udvikler" fanen viser de makro værktøjer. For at afsløre fanen "Udvikler", klik på Office-knappen, efterfulgt af knappen "Indstillinger". Klik derefter afkrydsningsfeltet "Vis Developer fanebladet".

Påfør et tema

Temaer er Word 2007 værktøjer, der giver dig forene udseendet af et komplet dokument med et enkelt klik med musen. En ny Visual Basic metode, ApplyDocumentTheme, giver dig programmatisk adgang til temaer. Du kan bruge den metode som følger: Klik på "Udvikler" fanen knap "Visual Basic" for at komme ind i Visual Basic programmering miljø. Indsæt følgende kode i en kode vindue:

ApplyDocumentTheme "C: \ Programmer \ Microsoft Office \ Document Temaer 12 \ Aspect.thmx"

Udskift filnavnet netop givet med en for et andet tema efter behov. Kør makroen ved at trykke "F5". Når du vender tilbage til dit Word-dokument, vil temaet blive installeret.

Fjernelse Document Information

Word-dokumenter kan indeholde meget mere indhold end det, du ser ved første øjekast. For eksempel kan forfatterne tilføje deres navn og kommentarer til dokumentet via kommandoen "Forbered" af Office-knappen. Det er ikke altid ønskeligt at have denne ekstra information, så Word 2007 har værktøjer til at fjerne det. Kører funktionen "RemoveDocumentInformation" fra en Visual Basic subrutine vil fjerne de oplysninger, du angiver i funktion første argument. For eksempel, "RemoveDocumentInformation wdRDIComments" vil fjerne kommentarer ejendom fra et dokument.

Eksport til PDF

Word 2007 evne til at eksportere til PDF-filer er muligt både i standard brugergrænseflade og gennem en ny Visual Basic-funktion, "ExportAsFixedFormat." Denne funktion har rigelige argumenter, men de fleste af dem er valgfrie. Eksport det aktive dokument til PDF er så ligetil som følgende kodeeksempel:

Offentlig Sub makePDF ()

ExportAsFixedFormat "c: \ u.pdf", wdExportFormatPDF

End Sub

Ny funktion begivenhed

Eksplicit kaldet funktioner er langt fra de eneste nye tilføjelser til Word 2007 Visual Basic for Applications. Nye "begivenheder" er også en ny funktion i revisionen. Du kan forstå begrebet en Visual Basic begivenhed let gennem eksempel: et museklik, et tastetryk, og åbning og lukning af et dokument er alle arrangementer. Word kører event funktioner, når disse og andre hændelser indtræffer. En ny begivenhed funktion i Word 2007 er "BuildingBlockInsert", som er knyttet til dokumentet objektet. Når en bruger indsætter en byggesten objekt i Word standard brugergrænseflade, kører "BuildingBlockInsert" indsættes funktion. Du kan bruge denne funktion til en række opgaver; for eksempel, kan du indsende yderligere oplysninger til at hjælpe brugeren fuldføre den indsatte byggesten.

Nedgradere et dokument

Word 2007 flytning til en ny XML-baseret filformat betyder, at nye Word-dokumenter, der ikke kan åbnes i tidligere versioner af Word. Dette er ikke tilfældet, hvis du nedgradere et dokument ved at gemme den som type "Word 97-2003." En anden måde at gøre det muligt for Word-versioner før læse Word 2007-dokumenter er at udføre den nye Visual Basic-funktion "DowngradeDocument." Funktionen kræver ingen argumenter. Du kan kontrollere, at dokumentet blev nedgraderet ved at se ordet "kompatibilitetstilstand" i titellinjen i nedgraderet dokument.


relaterede artikler