Hvilke typer af skærme er der?

May 13

Computerskærme er afgørende for enhver form for desktop computer til at vise de funktioner foregår i computeren. Det er en vigtig del af GUI (Graphic User Interface), som giver brugerne mulighed for at interagere med computeren ved at se på en skærm. Der er et par forskellige typer af computerskærme.

CRT-skærme

Disse skærme er de store, tunge, og kasseformede skærme, der blev udbredt i 1990'erne og er stadig i brug i dag, men er ved at blive forældet. CRT står for "billedrør", som er den mekanisme indersiden af ​​skærmen, der skaber billedet. Billedet er skabt af skinner en lysstråle på fosforet prikker på skærmen, som skaber forskellige farver, hvilket gør et billede vises på TV-skærmen.

LCD-skærme

LCD-skærme er meget populære og udbredte skærme på grund af deres relativt billig pris og høj kvalitet skærm. LCD står for "Liquid Crystal Display." Billedet er skabt af skinner en lys gennem krystaller inde i skærmen, som ændre holdninger i henhold til de data, den spiller, skaber forskellige farver, som så viser et billede.

LED Skærme

LED-teknologi er nyere end LCD, og ​​derfor dyrere. Det er en meget sofistikeret teknologi, der bruger forskellige lysdioder end LCD, som derefter belyst gennem et baggrundslys. Strukturen af ​​mekanismen svarer til en LCD-skærm, men billedet er klarere og skarpere på displayet på grund af de lysemitterende dioder.

SED-skærme

SED, som står for Surface elektronemitterende Display, blev skærme lavet til at erstatte CRT-skærme. De fungerer ved at dispergere elektroner i et hul, der er 10 NM (nanometer) bred. Når elektronerne er dispergeret, de rammer displayet, som er glas, der er belagt med fosfor, og producerer et billede.

FED Skærme

FED-skærme er næsten identiske med SED skærme. De er konstrueret på samme måde og fungerer på samme måde, bortset fra at elektronerne overføres ved mikro kanoner i kegle figurer fra Fed-skærme, og elektroner overføres ved mikro kanoner i slids figurer af SED skærme. FED teknologien står for "Field Emission Display."


relaterede artikler