Hvad gør man hvis din browser er kapret

June 8

Hvad gør man hvis din browser er kapret


Hvis din browser starter opfører sig mærkeligt, kan det være et tegn din browser er blevet kapret. Skadelig software, eller malware, kan tage kontrol over din webbrowser og ændre din startside, omdirigere dine søgeresultater til ondsindede websteder, eller hammer dig med en spærreild af popup-annoncer. Det er vigtigt at beskæftige sig med en kapret browser så hurtigt som muligt, da de steder, det tager dig at kan installere mere malware, såsom keyloggers, der kan afsløre din bank passwords.

Forberedelse

Det første skridt er at sikkerhedskopiere eventuelle vigtige oplysninger. Dette kan omfatte dine dokumenter, e-mails eller andre vigtige filer. Kopier dem til flytbare lagermedier, såsom en skrivbar dvd eller et USB-drev, eller til en anden computer. Hvis du bruger Windows, skal du oprette et systemgendannelsespunkt ved at klikke på Start-knappen og vælge Programmer / Tilbehør / Systemværktøjer / Systemgendannelse og følge anvisningerne. Disse trin er vigtige, fordi nogle vira er designet til at gengive dit system unbootable hvis fjernet forkert.

Scan For Malware

Installer et antivirusprogram og scanne dit system. Før scanning, skal du sørge for ansøgningen er fuldt opdateret. Nye vira findes dagligt, så du altid skal bruge den nyeste version af antivirus-software. Nogle gratis Windows antivirus programmer at overveje, er Avira, avast !, og AVG. køre også en dedikeret antispyware program, såsom Spyware Search & Destroy eller Ad-Aware. Disse programmer ser for forskellige typer af malware end virusscannere. Prøv flere produkter, da hver virksomhed bruger deres egne algoritmer til at opdage mistænkelig aktivitet, så malware findes ved man kan ikke ved fundet af en anden.

Rescue Disk

Nogle browser hijackers er designet til at undgå at blive opdaget, eller at reinfect computeren automatisk efter at være blevet fjernet. For at slippe af med disse infektioner, du har brug for at genstarte systemet ved hjælp af en rednings-disk. Firmaer som Kaspersky og Avira har skabt rednings diske, der kan brændes til en cd eller et USB-drev. Efter opstart dit system på en af ​​disse diske, kan de medfølgende værktøjer scanne for flykaprere og fjerne dem uden risiko for reinfektion.

Teknisk Support Forums

De nævnte værktøjer bruger generiske metoder til detektering og fjernelse, der arbejder for de fleste, men ikke alle browser flykaprere. Mere alvorlige infektioner kræver en skræddersyet løsning til din computer og en bestemt infektion. Internetfora kan bestemme, at hjælp, men løsninger fra velmenende amatører kan gøre mere skade end gavn. Dedikeret teknisk support samfund yde personlig assistance fra malware eksperter, har strenge regler, der forbyder andre end stedet ansatte fra at tilbyde hjælp, og arbejde på en donation grundlag. Disse samfund er designet til at hjælpe selv uerfarne computer ejere fastsætte deres egne kaprede browsere.

Computer Stores

Browser flykaprere kan være ganske svære at fjerne. Hvis du er helt på et tab, kan det være nødvendigt at tage computeren med til en lokal værksted og har det fast af en dygtig tekniker. Selvom mobilisere hjælp af en uddannet tekniker koster penge, det er en lille pris at betale for at få din computer befriet for malware, der i sidste ende kan gøre dit system unbootable, eller stjæle oplysninger såsom adgangskoder og kreditkortnumre.