En klikkende lyd fra Lenovo SL500 Hard Drive

August 27

En klikkende lyd fra Lenovo SL500 Hard Drive


Lenovo ThinkPad SL500 laptop blev udgivet i 2008 og er ikke længere i produktion. Den bærbare computer leveres med Windows Vista-operativsystemet og en 250 gigabyte (GB) harddisk. Da drevet aldre, bliver det slidt og kan begynde at gøre klikke lyde. Hvis din harddisk er at gøre - eller begynder at gøre - at klikke lyde, skal du afgøre, om det er en mindre eller et alvorligt problem, og sikkerhedskopiere dine data med det samme.

Verifikation

Kontroller, at din harddisk er kilden til at klikke. Andre komponenter i din bærbare computer, såsom ventilator, kan være kilden. Kontroller placeringen af ​​klikke ved at være opmærksom på, når den opstår, og hvorfra det stammer. Åbn laptop, hvis nødvendigt, eller hyre en professionel til at tage et kig på din harddisk. Du kan også køre "Checkdisk" program, der følger med Windows. Denne ansøgning rapporter og forsøg på at diskfejl. For at bruge "Checkdisk," åbne "Denne computer", højreklik på din harddisk, vælg "Egenskaber" fra menuen, klik på fanen "Funktioner" og klik på "Undersøg nu" under "Fejl kontrol." Sæt kryds i "filsystemet automatisk fejl" og "Scan efter og genopret beskadigede sektorer" afkrydsningsfelter. Klik på "Start" knappen.

Normal

Nogle harddiske klik selv når de fungerer normalt. Hvis din harddisk er blevet klikke siden du først brugt det og synes at fungere korrekt, kan klikke være normale for den model, du har.

Software

Visse edb-applikationer forårsage harddisken til at spinde hurtigere end normalt, hvilket resulterer i en kliklyd. Vær opmærksom på de gange klikkende begynder og slutter. Hvis den kun opstår, når du bruger bestemte programmer, din software er årsagen. Visse grafikkort drivere forårsage harddiske til at klikke, og det kan blive især mærkbar, når du bruger grafikprogrammer. Opdater din software, drivere og harddisk firmware. Downloades opdateringer er normalt placeret på producenternes hjemmesider i "Support", "Downloads" eller "kundeservice" sektioner. Hvis klikkende ikke standser efter udførelse opdateringerne, overveje at tage harddisken til en professionel.

løse forbindelser

Ledningerne forbinder din harddisk til sin strømforsyning og bundkort kan være løs, i hvilket tilfælde du bør have dem udskiftet eller fastsættes af en professionel. Hvis dette er den eneste årsag til at klikke, kan din harddisk stadig være i stand.

fragmenteret Drive

Data gemmes i fragmenter på tværs af forskellige sektioner på din harddisk. Over tid, kan dataene blive for fragmenteret, hvilket harddisken at klikke på så den søger efter data. Kør "Diskdefragmentering", der følger med Windows eller bruge en tredjepart ansøgning, hvis dette ikke løser problemet. Den nemmeste måde at finde "Diskdefragmentering" på enhver version af Windows er at klikke på "Start" og "Søg". Skriv "Diskdefragmentering" i søgefeltet og tryk på "Enter" på tastaturet. Dobbeltklik på "Diskdefragmentering" på resultatlisten for at starte programmet. Vælg din harddisk fra listen over drev. Klik på "Defragmenter disk."

Klik of Death

Den "klik på døden" opstår, når læse- og skrive hoveder på harddisken ramt stop, der forhindrer dem i at falde af plade, som er den magnetiserede spinning disk, der gemmer data. Klikket er forårsaget af defekte hoveder eller en defekt printkort. Dette er et alvorligt problem, og du bør udskifte harddisken. En professionel kan afgøre, om din harddisk er at gøre "klik på døden." Hvis du har brug for at gendanne data, der er lagret på drevet, tage det til en professionel opsving service.


relaterede artikler