Sådan Fix for lidt virtuel hukommelse i Windows

September 2

Der er tidspunkter, hvor en hvilken som helst version af Windows kan køre uventet langsom, selv hvis det computersystem, opfylder alle de anbefalede krav. Du vil bemærke dette, når dit system begynder at bremse eller fryse på tilfældige punkter, eller der vises en meddelelse nederst til højre på skærmen angiver din virtuelle hukommelse er for lav. Der er flere måder at løse dette problem sammen med nogle metoder til at forhindre gentagelse.

Instruktioner

1 Højreklik på "Denne computer" og vælg "Egenskaber". Klik på fanen "Avanceret", og under udførelsen gruppen, skal du vælge "Indstillinger". Klik på "Avanceret" fanen og klik på "Change" i bunden. Hvis indstillingen er sat til "Brugerdefineret størrelse", ændre det til "System lykkedes størrelse" og klik på "OK".

2 Genstart computeren og gentag Trin 1. Hvis det samme problem opstår, eller hvis "System lykkedes størrelse" allerede var indstillet, skal du vælge "Brugerdefineret størrelse" og sæt begge værdier til et beløb, der er 1,5 gange din RAM. Så hvis din RAM er 256 MB, dine værdier skal både være 384. Gentag trin 1 igen og se, om din computer fungerer bedre.

3 Start "Task Manager" ved at trykke Ctrl + Alt + Del, klikke på menuen "Vis" og vælge "Vælg kolonner." Markér feltet "Virtual Memory Size", klik på fanen "Processer" og bemærk kolonnen "Virtual Memory Size". Klik på kolonneoverskriften ( "Virtual Memory Size") for at sortere de processer fra de fleste forbrugende til mindst forbrugende af virtuel hukommelse. Få navnene på disse processer og derefter afslutte processen ved at klikke på den og derefter klikke på "Afslut proces".

TIPS

  • Disse instruktioner gælder for Windows XP. Dog kan Windows 95 og 98 justere indstillinger for virtuel hukommelse på en lignende måde ved at gå til "System" i Kontrolpanelet og vælge fanebladet "Performance".
  • Trin 2 bør gøres for at bestemme, hvilke programmer der forårsager problemet. Bemærk, at en ansøgning vil forbruge mere hukommelse, hvis den er åben i lang tid. Windows bliver også reagerer jo længere du holder et program åbent. Det er vigtigt at genstarte din computer, når det begynder at sætte farten ned og applikationer tager længere tid at reagere end normalt.
  • Hvis problemet fortsætter, er det bedst at opgradere din RAM. Søge hjælp hos en computer tekniker, hvor meget RAM din computer behov.