Hvad er den funktion af WINNT?

January 22

Microsoft Windows NT er en 32-bit operativsystem primært designet til erhvervsmæssig brug. Det er bygget op fra bunden for netværksunderstøttelse og fås i forskellige versioner til server og klient-computere. Selv om mange år er gået siden den første udgivelse af Windows NT i 1993, er det fortsat grundlaget for alle Microsoft Windows-operativsystemer.

Første udgivelse

Den første version af Windows NT fik versionsnummeret 3.1, måske i et forsøg på at undgå forvirring med forbrugeren version af Windows, som også havde versionsnummeret 3.1. Mens forbrugeren version af Windows indeholdt en blanding af 16-bit og 32-bit kode og var afhængig af den ældre MS-DOS operativsystem, Windows NT havde nogen afhængighed af MS-DOS og var en fuldstændig separat produkt.

Egenskaber

Microsoft udgav Windows NT til at konkurrere med nettet operativsystemer som Unix og Novell NetWare. Udover at have indbygget netværksunderstøttelse, Windows NT havde de funktioner, der er nødvendige for netsikkerhed, såsom brugergodkendelse og evnen til at tildele forskellige tilladelser til forskellige brugergrupper.

Udvikling

Microsoft udviklede forbrugeren og NT versioner af Windows som separate produkter, indtil 2001. Fra Windows 3.1 produktlinje den, Microsoft udviklede Windows 95, 98 og Millennium Edition. Microsoft opgraderede Windows NT 3.1 med Windows NT 3.5 i 1994, Windows NT 3.51 i 1995, Windows NT 4 i 1996 og Windows 2000 i 2000. Da Windows NT 4 forblev i brug i flere år, Microsoft udgivet seks service packs til det. Microsoft Unified produktlinjer i 2001 med udgivelsen af ​​Windows XP. Windows XP var baseret på Windows NT, havde fuldt 32-bit kode og var ikke baseret på MS-DOS. Windows XP omfattede også sikkerhed og netværk nødvendige støtte til erhvervsmæssig brug.

Windows Server

Microsoft fortsatte med at udvikle Windows Server som et separat produkt fra andre Windows-versioner, hvilket resulterer i frigivelsen af ​​Windows Server 2003 og Windows Server 2008. Mens Windows Server fortsat baseret på Windows NT, det indeholder ekstra funktioner til server computere. Nogle af funktionerne i Windows Server 2008 omfatter evnen til at reparere fejl i filsystemet uden at genstarte computeren, evnen til at skabe virtualiserede miljøer for systemressourcer segmentering og evnen til at understøtte så mange som 64 processorer.


relaterede artikler