Hvad filer til backup på Linux

April 29

Linux-operativsystem inddeler filer i undermapper baseret omkring roden. Filer, der er gemt i / etc er systemet konfigurationsfiler. De er gemt i / home er brugernes konfigurationsfiler og personlige filer. Ved sikkerhedskopiering et par af disse mapper, kan du præcist sammensætte et system efter en geninstallation af operativsystemet.

etc

Alle systemets konfigurationsfiler er placeret i / etc mappen. Mappen indeholder dine password og skygge filer, der indeholder dine loginoplysninger samt eventuelle startscripts eller konfigurationsindstillinger. Hvis du ønsker at opretholde nogen personlige indstillinger, du har foretaget boot up proces eller til enhver mail-tjenester eller applikationer, der kører globalt, så du ønsker at gemme hele / etc mappen. Når genoprette mappen, skal du sørge for, at du ikke erstatter ny adgangskode eller skygge filer med de gamle, medmindre du ønsker dine adgangskoder til at vende tilbage til det gamle system passwords.

Hjem

Den / home mappe er delt op i flere bruger mapper. For eksempel ville en bruger ved navn Jim har / home / jim som en hjemmemappe. Genvejen til dette, som du ofte vil se i Linux-programmer, er tilde (~). En tilde altid betegner brugerens hjemmemappe. Sammen med dine personlige filer, vil din hjemmemappe indeholder snesevis af personlige konfigurationsfiler for hvert program, du nogensinde har brugt. Disse er præfikset med en prik eller periode, og undertiden indeholdt i ~ / .config mappe. Lagring hele din hjemmemappe er altid en klog idé.

Opt

Den / opt mappen bruges til at blive mere udbredt som et sted at gemme yderligere programmer, selv om nogle pakkere er begyndt at bruge / var biblioteket i stedet. Kontroller / opt mappen for eventuelle globale programindstillinger, som du måtte ønske at gemme. Ting som i2P eller Tor eller ofte pakket til at blive installeret i / opt mappe. Selv om der er de vigtigste konfigurationsfiler i / etc, hvis du har gjort en personlig tilpasning vil du ønsker at gemme disse filer i / opt biblioteket så godt.

Var

Den / var biblioteket skal være grundigt parset, eller blot ignoreret, afhængigt af niveauet af ansøgningen data, du vil gemme. Mange programmer holde deres globale indstillinger i / var biblioteket, så enhver personlig tilpasning såsom temaer eller ikoner bliver nødt til at blive bakket op fra den relevante mappe / var. Ansøgninger vil blive opdelt i undermapper baseret på deres navn.


relaterede artikler