Hvordan man laver en vektor i CS5

May 19

En vektor er et billede eller illustration, der består af matematiske punkter i stedet for billedelementer. Fordelen ved dette er, at du kan forstørre eller formindske en vektor billede uden nogen nedgang i kvalitet eller forvrængning. De tegning og form værktøjer i Photoshop CS5 kan du oprette vektor billeder at gemme eller udskrive. Det er bedst at bruge vektorformer for billeder, der skal vises i forskellige størrelser, for eksempel, logoer.

Instruktioner

Oprettelse af brugerdefinerede Vektorer

1 Start Photoshop CS5 og klik på "Filer" og derefter "Ny". Vælg en af ​​de forudindstillede størrelser eller indtaste dine egne brugerdefinerede dimensioner i felterne og klik på "OK".

2 Klik på "Pen" værktøj på værktøjslinjen, eller tryk på "P" tasten på tastaturet for at skifte. Dette er en vektor tegning værktøj, der anvendes til at oprette dine egne brugerdefinerede formet vektorer.

3 Klik på "Formlag" valgmulighed i toppen af ​​skærmen programmet; dette er den ikon formet som et rektangel med et mindre rektangel på hvert hjørne. Denne mulighed får hver figur du tegner med pennen værktøj til at være på sin egen separate lag gør det lettere at manipulere.

4 Venstre klik overalt på din tomt dokument at angive udgangspunkt for din vektor. Venstre klik igen og hold venstre museknap nede for at indstille det andet punkt i din vektor. Du vil opdage en lige linje fra det første punkt til det andet.

5 Flyt musemarkøren rundt, mens du holder venstre museknap nede for at ændre formen af ​​vektoren. Brug dette til at oprette kurver i din form. Slip museknappen, når du er tilfreds med den endelige udformning.

6 Tilslut det sidste punkt i din vektor med det første punkt, du har foretaget for at afslutte formen. Dobbeltklik på ordet "Shape 1" på "Lag" panel beliggende til højre på skærmen program og indtast derefter et navn til din vektor. Dette er nyttigt, når du arbejder med forskellige lag og forskellige vektorer, så du kan holde styr på hvilke du vil ændre.

7 Dobbeltklik på pladsen til venstre for vektor navn for at indstille farven på din vektor. I modsætning til rasterbilleder, kan du ikke bruge et værktøj som de "Paint Bucket" for at ændre farven.

8 Klik på "File" og "Gem som" for at gemme din vektor. Vælg "PSD" som format, hvis du ønsker at fortsætte med at arbejde på din vektor i Photoshop eller "EPS", hvis du ønsker at åbne den i andre vektor tegneprogrammer.

Oprettelse Preset Vektorer

9 Start Photoshop CS5 og klik på "Filer" og derefter "Ny". Vælg en af ​​de forudindstillede størrelser eller indtaste dine egne brugerdefinerede dimensioner i felterne og klik på "OK".

10 Klik på "Rektangel Tool" på værktøjslinjen, eller tryk på "U" tasten på tastaturet. Dette værktøj kan du oprette vektorer fra et udvalg af forudindstillede former.

11 Klik på "Formlag" valgmulighed i toppen af ​​skærmen programmet; er det ikonet formet som et rektangel med et mindre rektangel på hvert hjørne. Denne mulighed får hver figur du tegner med pennen værktøj til at være på sin egen separate lag gør det lettere at manipulere.

12 Venstre klik og hold museknappen nede på "Rektangel Tool" for at se en liste over alle tilgængelige forudindstillede former. Klik på det, du ønsker at bruge derefter til venstre klikke et vilkårligt sted på dokumentet.

13 Hold musen dokumentet og træk markøren i alle retninger for at begynde at oprette vektoren. Når du er tilfreds med formen, skal du slippe museknappen for at oprette vektoren. Denne metode gør det muligt at oprette rektangler, runde rektangler, polygoner, ellipser og linjer, der er alle vektorer.

14 Vælg "Custom Shape" værktøj fra listen over forudindstillede figurer, og du vil se standard formen vises øverst på skærmen programmet. Klik på pil ned ved siden af ​​formen for at se en drop down liste over alle de tilgængelige former.

15 Klik på den figur, du vil bruge til din vektor og derefter venstre klik et vilkårligt sted på dokumentet. Hold museknappen og træk markøren, indtil du er tilfreds med størrelse og dimensioner i din vektor.

16 Dobbeltklik på ordet "Shape 1" på "Lag" panel beliggende til højre på skærmen program og indtast derefter et navn til din vektor. Dette er nyttigt, når du arbejder med forskellige lag og forskellige vektorer, så du kan holde styr på hvilke du vil ændre.

17 Dobbeltklik på pladsen til venstre for vektor navn for at indstille farven på din vektor. I modsætning til rasterbilleder, kan du ikke bruge et værktøj som de "Paint Bucket" for at ændre farven.

18 Klik på "File" og "Gem som" for at gemme din vektor. Vælg "PSD" som format, hvis du ønsker at fortsætte med at arbejde på din vektor i Photoshop eller "EPS", hvis du ønsker at åbne den i andre vektor tegneprogrammer.


relaterede artikler