Hvad er en FTP-server?

April 6

I de sidste 10 år, har internettet udviklet sig hurtigt. I hele denne udvikling har File Transfer Protocol (FTP) forblev en aktuel og nyttig teknologi. Denne artikel ser på, hvad en FTP-server er, hvorfor og hvordan en sådan teknologi kan udnyttes til internetkommunikation.

Historie

Den første offentliggjorte standard for File Transfer Protocol forud Transmission Control Protocol og Internet Protocol (TCP / IP) i brug i dag. Udgivet i 1971, FTP løb over Network Control Protocol (NCP), internettet forgænger. Det var designet til at lette indirekte udvekslinger på tværs af netværket - denne udveksling, hvor data eller programmer overføres til et andet system, der skal udføres eller arbejdet på.

Anvendelser

FTP blev oprindeligt designet til store store overførsler af data, så det er velegnet til fil-downloads. Dette gælder især på tværs af internettet, hvor FTP bruges almindeligvis som den mekanisme til at downloade patches, sange og indkøbte programmer.

Fungere

På det tekniske plan, FTP bruger en out-of-band kontrolmekanisme. Det betyder, at data bevæger sig mellem klient og server ved hjælp af en kommunikationsvej. Kontrol beskeder, der styrer strømmen af, at data flytte mellem systemerne på en anden kommunikationskanal. Fordi FTP er designet til filoverførsler, det udnytter TCP som en underliggende protokol, som omfatter mere robust pakke levering garanti.

Identifikation

Ligesom de fleste andre klient / server relationer, FTP-klient er det system, der fremsætter en anmodning om data, og FTP-serveren, at data. Det er en almindelig Internet praksis at reservere en bestemt maskine eller endda et sæt (eller "farm") af maskiner til at fungere som FTP-servere for en virksomhed. Deres formål er at lytte efter kundens ønsker og (forudsat sikkerhedstjek tillader det) hurtigt og præcist overføre store filer til disse kunder. Hvis din webbrowser pludselig læser "ftp: // <server>" du ved du udnytte FTP-protokollen i din download.

Fordele

Websider, der almindeligvis downloader gennem HyperText Transfer Protocol (HTTP), består sædvanligvis af mange små filer, der skal samtidigt downloades til en bred vifte af klienter i små grader. Enhver given webside kan gøre snesevis eller endda hundredvis af anmodninger om oplysninger bare for at udfylde en enkelt side. Dette er en fundamentalt anderledes stil arbejde end én anmodning, der resulterer i flere dusin megabyte kontinuerlig dataoverførsel. Det er netop på grund af denne forskel, at FTP-servere har fortsat med at have deres plads midt i de mange web-servere på internettet.

Design

Hvad er en FTP-server?


Fordi FTP-servere er designet til store filoverførsler, anvendes de bedst som en del af en samlet internetserver strategi. Det er almindeligt for eksempel at have generelle oplysende sider hostes af web (HTTP) servere og indeholde links i disse sider til separate servere, der bruges til at modtage store filer til download - såsom musik, videoer, store PDF-dokumenter, computerkode og patches . Fordi sikkerhed kan være et problem med FTP (oprindeligt designet til at sende brugernavne og adgangskoder i klar tekst), er det typisk at se FTP-servere værtsfiler, som ikke kræver særlig tilladelse til download - eller at bruge et organisationsnetværk sikkerhedsmodel, der efterlader autentificering og tilladelse til andre systemer.


relaterede artikler