Forskel i glasfiber klud & Mat

March 17

Forskel i glasfiber klud & Mat


Glasfiber er et kompositmateriale, som indbefatter ekstruderede filamenter af glas. De glasfiber, der anvendes i bilindustrien og i bådebygning og skrog reparation er forskellig fra de glasfiber anvendes til isolering. Stive glasfiber kan holdes sammen med en epoxyharpiks. Glasfiber mat adskiller sig fra glasfiber klud i den måde, det er konstrueret og i sit udseende.

Historie

De gamle egyptere og fønikerne eksperimenterede med at oprette og bruge glasfiber. I 1880 blev der glasfiber klud udviklet, var både holdbar og flammehæmmende. I det 20. århundrede blev glasfiber forbedret og bruges som forstærkning i plast laminater. Når polyesterharpiks blev skabt, blev det kombineret med glasfiber for at danne en glasfiber komposit. I 1953, det første køretøj med en krop lavet helt ud af glasfiberforstærket plast blev oprettet, Chevrolet Corvette.

Anvendelser

Glasfibermåtte normalt kommer i store tæppe-lignende ruller og anvendes til automobil- og båd projekter. Det kan bruges til at installere højttalere i en bil, samtidig med at en form til dem, eller den kan anvendes til at reparere kroppen af ​​en marin køretøj. Glasfiber klud har en glattere udseende finish fremragende til vand-proofing træ eller andre overflader, når kombineret med harpiks. Glasfiber bruges også i en række af husholdningernes inventar, ligesom brusekabiner og badekar.

Måtte

Glasfibermåtter udgør størstedelen af ​​en glasfiber krop eller kit. De strenge af glasfiber i en måtte er uorganiseret og kan i indgreb let med fibrene i andre måtter, så de bindes sammen. Under anlægsarbejdet glasfibermåtter er lagdelt, indtil den ønskede styrke eller tykkelse er opnået. Glasfibermåtte har en højere densitet end glasfiber klud.

Klæde

Glasfibervæv er et lag af vævede strenge. Det er stærkt, med et ensartet udseende, og anvendes, hvor udseendet af et projekt er vigtig. De vævede fibre ikke indgriber med fibrene i andre lag af glasfiber klud.

Forsigtighed

Når man arbejder med glasfiber, brug en maske designet til at arbejde med det. Altid beskytte alle udsatte hud, og handsker. Fordi glasfiber er hovedsagelig små glasskår, hvis din hud kommer i kontakt med det, vil det forårsage irritation, kløe og udslæt. Desuden kan harpiks eller hærder bruges til at holde måtter og klud sammen være farligt at indånde, specielt i tillukkede områder.


relaterede artikler