Bedste XP ydeevne Tweak Tips

December 13

For at justere ydelsen på din Windows XP-computer, kan nogle enkle opgaver producere imponerende resultater. Ofte, især efter længere tids brug, computere kan blive kørt ned med unødvendige filer, der kan påvirke dens ydeevne. Tager lidt tid at udføre regelmæssig oprydning af dit operativsystem vil hjælpe de samlede resultater af computeren.

Ren unødvendige filer

En simpel Windows XP tweak er at rense ud unødvendige filer såsom dem, der findes i papirkurven. Selv filer kan være blevet slettet, vil de ofte ophobes i papirkurven, forbrugende unødvendig fil plads. For at slette papirkurven, skal du højreklikke på bin ikon genbruge og vælg muligheden for at tømme papirkurven.

En anden måde at rense ud unødvendige filer er at køre hjælpeprogrammet Diskoprydning i Windows XP. For at få adgang hjælpeprogrammet Diskoprydning, skal du højreklikke på drev C: på din computer og vælg "egenskaber". På fanen Generelt skal du vælge indstillingen for Diskoprydning. Windows XP vil scanne dit system for unødvendige filer, såsom midlertidige internetfiler, der kan ophobes over tid. Hjælpeprogrammet Diskoprydning vil også tomme filer placeret i papirkurven, hvis du vælger indstillingen for det at gøre det.

Deaktiver startelementer

Ofte kan den indledende opstart af din computer blive forsinket på grund af overskydende programmer, der bliver indlæst, når dit system genstarter. For at deaktivere unødvendige startfiler, åbne løb mulighed fra start menuen og skriv "msconfig" i boksen og klik OK. Når systemet konfigurationsprogram vises, skal du vælge fanebladet "start-up". Fra listen fravælge alle programmer, der kan være unødvendigt at indlæse under opstart. Vær dog opmærksom på, at visse nødvendige filer er angivet i opstart liste, så kun fravælge filer, hvis du kender de programmer, de er forbundet med. Når du forlader systemkonfigurationsprogrammet, har du mulighed for at genstarte computeren eller for at afslutte uden at genstarte. Ændringerne du lavede træder ikke i kraft før efter en genstart af din computer har fundet sted.

Defragmenter Drive

Efter flere programmer er blevet installeret, kan harddisken efterhånden fragmenterede, hvilket gør det svært for dit system til at lokalisere de nødvendige filer for at åbne programmer eller adgang til oplysninger. For at ændre rækkefølgen oplysningerne findes på dit drev, køre Diskdefragmentering nytte.

For at få adgang Diskdefragmentering, skal du højreklikke på C: drev og vælg egenskaber. Fra fanen værktøjer, vælg indstillingen mærket "defragmentere nu," som vil åbne Diskdefragmentering nytte. Vælg muligheden for at analysere disken, og vinduer vil generere en rapport at fortælle dig, hvis disken er behov for at blive defragmenteret. Som hovedregel er det bedst at defragmentere din harddisk mindst én gang om måneden. Hyppige computerbrugere bør køre defragmenteringsprogram oftere for at opretholde optimal disk ydeevne.