Hvorfor har min computer kommer med Hard Drive partitioneret?

June 12

Når du køber en ny computer, kan du blive overrasket over at erfare, at kapaciteten af ​​harddisken er mindre end annonceret, og at computeren ikke indeholder et operativsystem disk. Det er almindeligt for nyligt fremstillede computere til at omfatte en skjult partition, der holder systemgendannelse data. Dette arrangement har fordele og ulemper for slutbrugeren.

Identifikation

Når en computer har en gendannelsespartition, er partitionen normalt skjult i Windows Stifinder. Dette er for at forhindre brugeren i utilsigtet sletning vitale gendannelsesfiler fra computeren. En computer, der ikke omfatter en fysisk genopretning cd eller dvd har generelt en skjult gendannelsespartition. Dette kan bekræftes ved at undersøge computerens brugsanvisning eller ved at bruge partition management software som Partition Magic eller Windows Diskhåndtering.

Brug

For at bruge en gendannelsespartition, skal en tastaturgenvej bruges som computeren er opstart. Nøglen er forskellig fra den ene producent til den anden, men er ofte F8, F10 eller F11. Når der trykkes på denne tast, computeren starter fra genoprettelsespartitionen og brugeren får mulighed for at gendanne sin computer til de oprindelige fabriksindstillinger. Når dette er gjort, er den primære harddisk partition slettes, og Windows er installeret fra bunden. Alle eksisterende data på den primære partition er tabt.

Fordele

En recovery disk kan nemt gå tabt, og dette har en grim vane med at ske, når der er størst behov. Når en computer har en gendannelsespartition, alle de nødvendige oplysninger til at gendanne en computer til dens oprindelige fabriksindstillinger forbliver med computeren på alle tidspunkter. Det skal dog anføres, at dette også gavner fabrikanten udelade et opsving disk barberer et lille beløb fra omkostningerne til fremstilling hver computer.

Ulemper

Under gendannelsesdataene på en partition i stedet for en separat disk har to primære ulemper for slutbrugeren. Den første er, at en gendannelsespartition er nytteløst, hvis harddisken svigter. Hvis computerens harddisk skal udskiftes, vil der ikke være nogen måde at geninstallere Windows, undtagen med et opsving disk. Derudover kan en gendannelsespartition forbruge så meget som to til tre gigabyte plads på harddisken, som ikke kan bruges til noget andet.

Forebyggelse

For at undgå at skulle vente i flere dage for et opsving disk, der skal sendes i tilfælde af, at din harddisk fejler, de fleste computere med recovery partitioner har en mulighed for at brænde de oplysninger opsving til en tom cd eller dvd. Dette bør ske straks, så du altid vil have en måde at gendanne din computer, hvis det bliver nødvendigt at gøre det.