Risici med JavaScript

April 22

Risici med JavaScript


JavaScript er et af de mest omtalte teknologier i øjeblikket, og bliver brugt overalt fra skrivebordet webbrowser til mobiltelefoner. Sproget scripting har taget dynamisk indhold til et nyt niveau. Men der er visse risici forbundet med brugen af ​​JavaScript for enhver seriøs arbejde udvikling.

Fart

Hastighed og speed-relaterede spørgsmål er blevet plager JavaScript siden sin tidlige dage. Situationen er forbedret betydeligt, men hastigheden er stadig et alvorligt problem for visse domæner og platforme. Dette gælder især for spil. Din nye og revolutionerende spil kan arbejde vidunderligt på din dual-core desktop-pc, men prøv at indlæse det på din iPhone eller Android-enhed. Bemærk eventuelle problemer? Det er sandsynligt, at de animationer, som du har arbejdet så hårdt på, er langt under de 30 frames per sekund, du har brug for at have en god oplevelse for dine brugere.

Engine Forskelle

Der er ingen, JavaScript-motor. Google, Apple og andre organisationer har alle deres foretrukne motorer. De ligner hinanden, men ikke er identiske, og der kan være forskelle i effektivitet. Dette er især mærkbar i mobile enheder, hvor Apple og Google er låst i en kamp for at producere den hurtigste og mindst batteri-intensive motor.

plagiat

Brugere kan få adgang din kildekode fra de mest almindelige webbrowsere blot ved at klikke på knappen "Vis kilde". Besøgende kan, uden deres viden, kopiere din kode og videregive det ud som deres eget. Der er ikke meget, der kan gøres for at bekæmpe dette andet end obfuscating din kode, eller bevidst at skrive koden på en måde, der er vanskelig at læse og forstå. Selvfølgelig betyder det ikke forhindre nogen i engros stjæle din kode, men det kan afskrække nogen, der ønsker at ændre din kode. Det skal bemærkes, at dette problem ikke eksisterer, når der arbejdes med indlejret JavaScript på mobilenheder.

Sikkerhed

Sikkerhed er stadig et problem med JavaScript, selvom situationen i høj grad har forbedret siden sprog tidlige dage. Nogle af de mere almindelige sikkerhedsproblemer relateret til sproget falder ind under den brede kategori af "cross-site sårbarheder." Det er, når en angriber er i stand til at få en betroet webside, såsom en netbank site, til også at omfatte et ondsindet script med sine egne godartede scripts; det skadeligt script normalt vil registrere din log-in legitimationsoplysninger og sende det til angriberen, der skal bruges på et senere tidspunkt.


relaterede artikler