Sådan deaktiveres en brugerkonto i XP Home

May 14

Sådan deaktiveres en brugerkonto i XP Home


Du ønsker måske at deaktivere Windows brugerkonti uden at slette dem. For eksempel kan du deaktivere en brugers konto, hvis du vil blokere, at brugerens adgang til computeren uden at slette hans eller hendes data. I Windows XP Professional, denne mulighed er tilgængelig i Kontrolpanel, men Windows XP Home skjuler det. Du kan stadig deaktivere en brugerkonto, men ved enten at bruge kommandolinjen eller redigere registreringsdatabasen.

Instruktioner

1 Vælg "Start" og "Kør" for at åbne kommandoprompten. Indtast "cmd" (uden anførselstegn) i dialogboksen. Den kommandoprompten ligner en gammel DOS-skærm og giver dig mulighed for at interagere med operativsystemet direkte.

2 Enter "net user [brugernavn] / aktiv: nej" i kommandolinjen, uden anførselstegn. Udskift [brugernavn] med den nøjagtige stavemåde af det brugernavn, du vil deaktivere. Dette vil deaktivere det brugernavn, så det ikke vises. Det næste skridt detaljer en alternativ metode.

3 Åbn "Kør" dialog og indtast "regedit" (uden anførselstegn) for at åbne Registreringseditor. Den venstre side af vinduet er en mappe træ. Find den mappe, der hedder "HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ WindowsNT \ CurrentVersion \ Winlogon \ SpecialAccounts \ UserList."

4 Gå til "Rediger" og "Ny" og derefter vælge "DWORD." En ny "DWORD" værdi vil blive oprettet. Dobbeltklik på feltet under kolonnen "Navn" for at redigere navnet på den værdi og ændre det til den nøjagtige stavemåde af det brugernavn, du vil deaktivere. I kolonnen "Data", indstille værdien til 0 for at deaktivere kontoen eller sæt den til 1 for at aktivere det.

TIPS

  • Det er risikabelt at redigere registreringsdatabasen, og det er muligt helt at bryde din Windows-installation, hvis du laver en fejl. Ændringer i registreringsdatabasen træder i kraft øjeblikkeligt, og der er ingen fortryd knap. Den Registreringseditor er et effektivt værktøj, men ikke improvisere eller eksperimentere.

relaterede artikler