Adobe CS2 Illustrator Tutorial

September 8

Adobe CS2 Illustrator Tutorial


Adobe Illustrator er et komplekst software program. Det er almindeligt anvendt til at skabe logoer og anden vektor (line-baserede) billeder. I første omgang kan det være ikke-intuitivt at lære, men med nogle enkle trin, kan du forstå det grundlæggende. Du behøver ikke at være dygtige til at tegne i hånden for at lære Adobe Illustrator. Så længe du har en grundlæggende forståelse af linje, form og farve, kan du oprette kunst i Illustrator. Selv hvis du allerede har Adobe Photoshop, Illustrator er nødvendig for noget, der vil blive anvendt i mere end én størrelse.

Forstå Hvad Illustrator kan gøre

Adobe Illustrator kan tegne og redigere vektor billeder. En vektor billede er en, der er baseret på strækninger. Det kan også have blokke af farver. Derimod er en pixel eller dot-baserede image lavet af mange små prikker. Når du blik på en pixel-baserede image, det ser glat, men når du zoomer ind, vil du se prikker. Hvis du zoomer ind i en vektor billede, vil det stadig have glatte kanter. På grund af dette, en vektor billede er ideel til noget, der vil blive anvendt i mange forskellige størrelser, såsom logoer.

Illustrator kan konvertere pixel billeder til vektor billeder, men blot at åbne en pixel billede i Illustrator og derefter gemme det som en en Illustrator-fil vil ikke opnå dette. I stedet skal du bruge Objekt> Dynamisk vektorisering værktøj og prøve flere forskellige indstillinger, indtil det ser rigtigt.

Forstå filformater

Lagring filen som ".ai," eller som en Adobe Illustrator-fil, vil give dig mulighed for at importere det ind i andre Creative Suite-programmer som Photoshop, Flash og InDesign. Men ikke alle har Creative Suite, så hvis du sender filen til en anden, kan du gemme det som ".eps" eller ".tiff." Også, hvis filen skal bruges på en hjemmeside, det skal gemmes i en pixel-baseret format såsom ".jpg" eller ".gif".

Forstå Lag

For at se lag, gå til Vindue> Lag. Lag er især nyttigt, hvis du opretter en temmelig komplekst billede. Stedet for at flytte dele af billedet oven på hinanden, placeres hvert segment af billedet i et andet lag. Du kan se alle de lag eller bare markerede lag.

Forstå Værktøjer

For at se værktøjer, gå til Vindue> Værktøjer. Illustrator har 26 værktøjer. Til sidst, skal du udforske dem alle. De vigtigste redskaber er penværktøjet, tekstværktøjet, Line Segment værktøjet og Shape værktøjet (som normalt viser sig som et rektangel som standard). Hvert af disse værktøjer indeholder delmængder af flere værktøjer, som du kan se hvis du klikker og hold musen.


relaterede artikler