Sådan fjernes en trojansk virus fra Windows XP

September 23

Mens Microsoft har skabt nyere versioner af Windows-operativsystemet siden Windows XP udgivelse i 2001, sidstnævnte stadig populær blandt private forbrugere og virksomheder. Trojanske virus lejlighedsvis inficere Windows XP-installationen, især hvis computeren ikke er beskyttet af sikkerhedsfunktioner såsom antivirus og firewall-software. Trojanske virus kan bremse en computer og udgøre en sikkerhedstrussel.

En trojansk hest-virus er forskellig fra de fleste computervirus. Mens de fleste vira simpelthen korrupte brugerdata eller få dit system til at bremse ned, en trojansk virus giver uautoriseret adgang til værtscomputeren. For eksempel kan en hacker bruge en trojansk få adgang til dine personlige data eller spion på dine web-surfing vaner til at sende dig reklamer.

At lære at fjerne en trojansk virus fra Windows XP, vil hjælpe dig med at gendanne din computer og beskytte dine personlige data.

Instruktioner

1 Klik på "Start" knappen i menuen i nederste venstre hjørne af skærmbilledet Windows XP. Vælg "Genstart" for at genstarte computeren.

2 Start dit antivirusprogram ved at dobbeltklikke på dets ikon eller vælge det fra menuen Start i Windows XP. Klik på "Scan" i antivirus-program interface til at have softwaren scanne hele din computer for virus og trojanske heste. Vent til programmet til at afslutte scanning hele din computer. Afhængig af hastigheden af ​​pc'en processor, kan denne proces tage flere timer.

3 Slet alle Trojan-hest virus opdaget af antivirus-programmet. Nogle antivirus programmer kan du blot karantæne en fil. Må ikke karantæne en fil inficeret med en trojansk hest.

4 Sikkerhedskopier din computer data efter at finde og fjerne den trojanske hest og slette den inficerede fil. Du kan enten bruge tomme cd'er / dvd'er eller en ekstern harddisk. At have en backup af din computer data gør det muligt at fjerne og slette fremtidige inficerede filer og erstatte dem med en ren, præ-inficeret version af filen.

5 Overvej at aktivere den indbyggede "Systemgendannelse" i Windows XP. Klik på "Start" knappen og vælg "Kontrolpanel". Dobbeltklik på "Ydelse og vedligeholdelse" ikonet og klik på "Systemgendannelse" fanen i "System Properties" vinduet. "Systemgendannelse" sparer tilstanden af ​​din Windows XP-installation med jævne intervaller. Hvis en trojansk hest eller andre virus inficerer og korrumperer din harddisk, kan du blot har Windows XP vende tilbage til en tidligere gemt version af din harddisk. Find mere information på den officielle Systemgendannelse side af supportwebsted Microsoft Windows (se Resources).

TIPS

  • Lær at forhindre trojanske virus, før de inficerer din installation af Microsoft Windows XP-operativsystemet. Aldrig downloade pc-spil eller computerprogrammer fra ubekræftede tredjeparter, da disse ofte er trojanske virus forklædt som en legitim program. Installer et antivirusprogram og holde det opdateret. Der er forskellige former for lønnet antivirusprogrammer frigivet af virksomheder som Norton og McAfee. Hvis du ikke ønsker at betale for sådan software, overveje at installere et gratis antivirus program som AVG (se Resources). Også installere en firewall til at forhindre trojanske virus i at kommunikere med hackere. Windows XP har en indbygget firewall, der bør altid være aktiveret. Du kan også vælge at downloade en gratis firewall program fra en tredjepart, såsom Zone Alarm (se Resources) .back op din computer data ofte (eller aktivere Windows XP Systemgendannelse), så du kan vende tilbage til en pre-infektion tilstand uden at miste vigtige computerfiler.
  • Fjern trojanske heste hurtigt, da de udspionere din computer brug og sende følsomme data til hackeren, der skabte dem.

relaterede artikler