Typer af VNC-servere

December 27

Typer af VNC-servere


Virtual Network Computing, eller VNC, er en type software, der tillader en bruger på en computer til at betjene en anden computer på et andet sted, som om de opererer deres egne. Dette opnås gennem brug af software, der skaber en VNC-server. Mange forskellige typer af VNC-servere findes, designet til at arbejde med forskellige typer af edb operativsystemer.

rigtig VNC

Fast VNC er et populært VNC server program, der kan forbinde en lang række forskellige typer af computere sammen. Det kommer i tre forskellige typer: Personal Edition, Enterprise Edition og VNC Viewer Plus. Den Personal Edition er en entry-level version af Fast VNC, giver kun de mest basale kommunikation mellem computere. Det er beregnet til private hjem eller små virksomheder. Enterprise Edition er tilgængelig til Windows, Mac eller Unix. Det giver mere sofistikeret grænseflade mellem computere. VNC Viewer Plus understøtter de mest aktuelle processorer.

Tight VNC

Tight VNC er et gratis VNC-server. Du kan downloade det fra internettet og leveres fuld adgang til kildekoden. Denne type af VNC-server kommer med fuld cross-platform kapaciteter, hvilket betyder, at Windows-brugere kan betjene Linux-kører computere, kan Linux-bruger betjene Mac OS, for eksempel. Dette produkt er ofte opdateres online.

Vino

Vino er en VNC-server designet til brug på GNOME (GNU Network Object Model Environment), en desktop miljø lavet helt af open source-software. Vino er beregnet således primært til brug på Unix-systemer. Vino evner omfatter giver folk mulighed for at se en desktop eksternt, at interagere med denne desktop, for at søge efter bestemte brugere eller netværk og oprette forbindelse til dem. Vino kommer pre-installeret på de fleste GNOME-systemer.

ChromiVNC

ChromiVNC er en VNC-server designet til brug med Macintosh-computere. Det vedligeholdes på vegne af AT & T Laboratories og Tridia Corporation. Denne VNC server kan downloades fra sin hjemmeside og installeres på enhver Macintosh-computer.

Ultra VNC

Ultra VNC er en ekstremt kraftfuld type VNC-server. Det er også gratis downloades fra sin hjemmeside. Den er skabt og vedligeholdt af et lille team af mennesker. Blandt dens funktioner er kryptering af alle data, der kører på tværs af server, et chat-vindue, et indlejret Java vinduet, og en dialog til filoverførsel.


relaterede artikler