Sådan Scan en Mac for virus

January 11

Sådan Scan en Mac for virus


Vira, trojanske heste og anden skadelig software er skabt til forskellige formål, for at forårsage skade på din computer system. Nogle ændre dine filer og data, mens andre ændrer systemindstillinger, og nogle kan endda forårsage fejl, som gør computeren ubrugelig. Windows-systemer påvirkes primært af vira, og selvom Mac-operativsystemet betragtes som immune over for infektion, er dette ikke altid tilfældet. Uanset om du tror du har en virus eller blot ønsker at forberede din Mac til en virus bare i tilfælde, kan du bruge en antivirus software designet til Mac OS.

Instruktioner

1 Hent et antivirusprogram til Mac, som ClamXav eller Intego VirusBarrier (se Resources).

2 Installer programmet ved at åbne .dmg-filen og kopiere programmets ikon til din "Programmer" mappe. Denne proces bør ikke tage mere end et par sekunder.

3 Åbn din "Programmer" mappe, og derefter dobbeltklikke på ikonet for det program, du lige har installeret. Efter et par sekunder, vil programmet åbnes. Du kan få en underretning beder om tilladelse til at køre programmet. Hvis dette sker, gør det muligt at fortsætte. Ved at installere, skal du muligvis installere ekstra software eller virusdefinitioner, før du kan bruge programmet.

4 Klik på "Scan" eller knappen "Start Scan" for at begynde en fuld scanning af din computer. Hvis du bliver bedt om at vælge en del af din harddisk til at scanne først, klik på "Macintosh HD" og derefter klikke på "Åbn". Scanningen begynder, og tjek hele din harddisk for skadelig software.

5 Fjern eventuelle virus, som din ansøgning registrerer. Hvis der registreres ingen, kan du blot lukke programmet ved at trykke på "Command" og "Q" samtidigt.

TIPS

  • Nogle programmer er gratis, men andre kan kun være gratis prøver. Der er ikke så mange antivirus programmer til Mac, som der er til Windows, så du kan være begrænset i dine muligheder, hvis du ikke har et budget.

relaterede artikler