Sådan vises filer i rodmappen på en harddisk

June 5

Sådan vises filer i rodmappen på en harddisk


Rodmappen på en harddisk er det øverste bibliotek i en harddisk. Hver harddisk har sin egen rodmappe. Alle andre mapper eller mapper på harddisken ligger under rodmappen. I Windows og Unix-operativsystemer, er det let at vise filerne i rodmappen på en harddisk. Selv for dem, der foretrækker at bruge kommandolinjen, processen er stadig meget enkel.

Instruktioner

1 For at se rodbiblioteket på en Windows-system via GUI, skal du klikke på Start og derefter klikke på Denne computer. Vinduet vil vise alle kendte harddiske på Windows-system. Klik på et af drevene til at vise filerne i rodmappen for at harddisken. Klik på knappen tilbage og derefter et andet drev for at se en anden harddisk rodmappe.

I en Linux eller Unix-system med en GUI, kan du gøre noget meget lig Windows eksemplet ovenfor ved hjælp af fil browsing program, der er tilgængelig på din Linux eller Unix-system. Filen browsing program, du bruger, varierer fra styresystem til styresystem.

2 Hvis du ønsker at se rodmappen fra kommandolinjen på en Windows-system, skal du klikke på Start og derefter se efter Command Line-programmet i mappen Programmer. Når du har fundet den Command Line programmet, køre den.
På en Linux eller Unix-system, kigge efter en ikon, der ligner en computer terminal på skrivebordet. Klik på ikonet computer terminal for at få en kommandolinje-vindue.

3 I Windows kommandolinjen skrive "cd c: \" hvor C er drevbogstavet for harddisken. Den "cd" kommando i Windows, Unix og Linux står for forandring mappe. Denne kommando ændrer din kommandolinje placering til C harddiskens rodmappe.

I Unix og Linux, at skrive "cd \" ændre din kommandolinje til rodmappen for boot-drevet. For at få de dybereliggende vejvisere andre harddiske, skal du køre kommandoen "df" for at få en liste over monterede filsystemer og bruge kommandoen "cd" for at komme til dem. For eksempel, hvis et andet drev er monteret som / eksport, den "cd" kommando du kører er "cd / eksport."

4 Liste filerne i mappen. I Windows kommandolinjen skrive "dir". I Unix og Linux, skriv "ls" i stedet. I begge tilfælde, disse kommandoer liste over de filer i den aktuelle mappe, som bør være roden af ​​harddisken.