Sådan bruges Microsoft Word til Mind Mapping

April 20

Sådan bruges Microsoft Word til Mind Mapping


Hvis du ønsker at brainstorme løsninger til et særligt vanskeligt problem, tage noter til en klasse eller generere ideer til en ny virksomhed, kan du bruge et mindmap. Et mindmap drager fordel af hjernens tilbøjelighed til at tænke lineært. Snarere end notering tanker sekventielt, som i en skitse, kan du tegne billeder og skabe forbindelser mellem disse billeder, "kort" eller repræsenterer dine tanker. Brug Words tegning funktioner til at skabe en enkel eller detaljeret mindmap.

Instruktioner

1 Åbn et tomt Word-dokument. Klik på "Sidelayout" og derefter klikke "Orientering" og vælg "Landskab". Turning din side til liggende visning vil skabe mere plads til dine mindmap.

2 Klik på "Indsæt" fanen og vælg "Shapes". Vælg en oval, kasse eller anden form er sådan, der vil tjene til at repræsentere det centrale tema i dit mindmap. Markøren bliver til et sort kryds.

3 Placer markøren i midten af ​​siden, og klik og træk for at udvide det til den rigtige størrelse. Formen bliver en mørkeblå. For at ændre dens farve eller gøre det klart, vælge en anden fyldfarve fra "Shape Styles" gruppe.

4 Klik på ikonet tekstfeltet for at indsætte en tekstboks i din form. Skriv et ord eller en sætning i tekstfeltet, som repræsenterer den centrale idé eller problem. Klik på "Shape Outline" ikonet og vælg "Ingen skitse" for at fjerne tekstfeltet omrids.

5 Klik på "figurer" igen, som nu er tilgængelig i "Indsæt figurer" gruppe i fanen "Format". Vælg en linje. Klik og træk for at tegne en linje fra de vigtigste kassen. Indsæt et tekstfelt igen at mærke den første linje.

6 Tilpas linjen ved at klikke på en anden form stil, klikke på "Shape Outline" og vælge en anden farve, eller klikke på "Shape effekter" og vælge en anden form effekt.

7 Fortsæt med at tilføje linjer, tekstbokse og figurer til din mindmap. Tilpas hvert element ved at vælge en farve, skitsere vægt eller form effekt.

TIPS

  • Du kan få meget kreativ med dit mindmap ved at indsætte billeder, fotos eller multimedieklip i stedet for figurer.

relaterede artikler