Hvordan virker en video Stream arbejde?

June 27

Video File Format

Efter uploade en videofil fra et videokamera, er filen kodet af software på en computer. Den type encoder afhænger af fil-format. PC-brugere vil bruge Windows Media Encoder til at oprette en video-stream. PC-brugere og Mac-brugere kan bruge Real Media-formatet så godt. En anden populær format er Quick Time, fremmes af Mac, men også virker på Windows OS. Andre formater til streaming video omfatter Adobe Flash og MPEG.

Streaming Method

En streaming format uploades til en server. De fleste online streaming er virkelig en efterligning af streaming video, hvilket betyder, at filen er delvist hentet, så spiller stumper af videoklippet gradvist. Dette er ikke sandt streaming, men processen falder ind under samme banner --- de fleste mennesker ikke mærke forskellen. Ægte streaming kræver en dedikeret streaming server og er dyrere end HTTP-streaming (efterligning streaming video server).

Streaming-servere

Streaming servere er nødvendige for at behandle ægte streaming video. Brugere fjernstyre servere for at se video-streams. Brugerens computer er i stand til at opnå dette ved anvendelse af Real Time Streaming Protocol (RTSP). Dedikerede servere (servere, der altid kører) run RTSP-data 24 timer i døgnet.

Streaming servere er egentlig bare en softwarepakke, der køres på en server. Helix Universal Server understøtter alle de fælles videofiler (Windows Media, Real Media, MPEG og Quick Time). Flash videoer er bedst understøttet på en Macromedia Communication Server.


relaterede artikler