Hvordan er data lagret på magnetiske lagerenheder?

November 15

Analog Tape

Magnetiske optagere har eksisteret i en eller anden form siden slutningen af ​​det 19. århundrede og blev anvendt til at foretage lydoptagelse længe før nogen af ​​deres andre anvendelser. Den første form til at komme i udbredt anvendelse var den analoge bånd. I en analog bånd, er en strimmel af plastik belagt med et tyndt magnet belægning viklet mellem to spoler. At foretage en optagelse, motoren i båndoptageren afvikler båndet forbi en elektromagnet, kaldet skrivehovedet, med en konstant hastighed.

Skrivehovedet

En strøm i form af det analoge signal impulser gennem skrivehovedet. Den nuværende går kontinuerligt fra positiv til negativ som lydbølgen, der optages går op eller ned. Denne strøm danner et bevægeligt magnetfelt i skrivehovedet, som inducerer et magnetfelt i nærheden læsehovedet. Magnetfeltet bliver på båndet, hvilket skaber en optagelse af lyd.

Digital recording

Digitale bånd gør det samme som analoge bånd, bortset fra at i stedet for at lagre et kontinuerligt signal, de gemmer digital information. Strømmen i skrivehovedet ikke går fra negativ til positiv i en kontinuerlig bølge, men i stedet springer hurtigt mellem to forskellige værdier til at repræsentere de binære cifre 1 og 0. Digitale bånd anvendes som backup, men de er lidt for langsom til at bruge til normal dag-til-dag arbejde, da maskinen har at vind og slappe båndet for at finde hver eneste oplysninger.

Harddiske

Harddiske er meget hurtigere end bånd, og er i øjeblikket de vigtigste lagerenheder magnetiske. De læse og skrive på samme måde bånd gør, men de har en anden fysisk struktur. En harddisk har flere forskellige disk-formede "plader", som er dækket med riller som poster. Hver har en skrive hoved, der svæver over det, som det spinder meget hurtigt. En kontrolgruppe motoren kan bevæge hovedet til ethvert punkt på disken, hvor den henter den ønskede information fra disken som den spinder.


relaterede artikler